5 Tips voor een mooiere huid!

Een van de dingen waar ik veel vragen over krijg gaat over een mooie huid! Hoe zorg je voor minder puistjes, een egalere huid en minder roodheden? Tijd om de beste tips die ik voor je hebt op een rijtje te zetten!

Tip 1 Reiniging

Reiniging is zoo belangrijk! Zeker als je make-up gebruikt maar ook als je helemaal niets van make-up gebruikt. Gedurende de dag wordt je huid door verschillende factoren van buitenaf vies. Denk aan uitlaatgassen, zweet en talgproductie. Daarom is het super belangrijk om aan het einde van de dag je huid goed te reinigen! Ik gebruik de micellaire reinigingsfoam van HEMA en die is heel prettig! Hij is super zacht voor je huid en prikt absoluut niet. Ik doe dit op een washandje of verdeel het met mijn handen over mijn gezicht en daarna masseer ik het goed in. Ook vind ik de micellaire reinigsdoekjes van Garnier heel prettig als ik op een makkelijke manier (lees: ’s avonds in bed haha!!) mijn gezicht wil reinigen

micellaire foam HEMA

micellaire foam HEMA

Tip 2. Goede verzorging

Goede huidverzorging is altijd belangrijk! Niet alleen in de zomer wanneer we zonnebrandcrème gebruiken maar ook in de winter! Dan is het koud en kan je huid echt wel wat extra bescherming gebruiken! Ik gebruik zelf de anti-oxidantcrème van Estee Lauder en die versmelt met je huid, voelt zo zacht aan en ruikt heerlijk naar komkommer. Ook vind ik de facial Oil van HEMA erg fijn voor ’s avonds voor het slapengaan.

Estee Lauder anti-oxidantcrème

Tip 3. Scrubben

We weten het allemaal wel, maar doe je het ook? Scrubben.is.super.belangrijk. Een keer of twee keer per week je huid scrubben zorgt ervoor dat je huid veel gladder en egaler wordt. Gebruik echt een gezichtsscrub, want lichaamsscrub heeft vaak een grovere korrel en die is echt niet geschikt voor je gezicht! Doe dit zeker niet elke dag, want het zorgt ervoor dat je de bovenste laag van je huid (waar al die dode huidcellen zich bevinden) wegscrubt. Dus daarna is goede verzorging heel belangrijk!

Tip 4. Healthy food!

Gezond eten heeft echt een positief effect op je huid. Ik merk aan mezelf dat als ik veel chocola eet dat ik dat de dag erna meteen zie aan mijn huid (echt horror my god!). Mijn broer heeft het bijvoorbeeld met pinda’s, die kan niet teveel pinda’s eten want daar krijgt hij puistjes van. Asperges, bietjes. broccoli, wortels etc. zijn super gezond, bevatten veel anti-oxidanten en hebben positieve invloed op de conditie van je huid! Lekker veel groente eten dus!

Tip 5. Gebruik regelmatig een maskertje 

Ik ben dol op gezichtsmaskertjes! Een paar keer per week lig ik heerlijk in bad en dan neem ik altijd een maskertje. Skip al die mindfulness sessies maar, want meer zen dan dit wordt het niet! In bad liggen met een maskertje op is gewoon super relaxend! Daarna voel ik me weer écht als herboren en kan ik de hele wereld weer aan! Maskers die ik fijn vind zijn:

Rituals – hydrating mask

Super hydraterend <3

Bodyshop – Seaweed mask
(voor SOS dagen wanneer ik ineens een uitbraak van puistjes heb)

In onderstaande video vertel ik nog wat meer over deze 5 tips:

Dit waren de tips die ik voor je heb. Hopelijk helpt het je op weg naar een #flawless skin!

Heb je zelf nog tips of producten die je fijn vindt? Let me know!

XOXO

Lotje

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *