All it takes is… one blazer

Ik ben altijd enthousiast over goede basis-items! In dit artikel ga ik in op de basis blazer. Het is goed om altijd tenminste 1 basis blazer in zwart of marine in je kast te hebben. Ik zal uitleggen waarom.

Een basis blazer, zonder te veel poespas kan makkelijk gecombineerd worden. Het is een onmisbaar item wanneer je iets aantrekt en denkt.. Goh, deze outfit heeft nog iets nodig! Een basis blazer moet voldoen aan de volgende criteria:

1. Een goede pasvorm

2. Een makkelijk te combineren kleur als zwart of marine

3. Een goede lengte

4. Een duurzame stof

De meeste blazers zijn gevoerd met polyester, dit is een goed voeringstof qua prijs/kwaliteit. Sommige duurdere blazers zijn gevoerd met katoen of zelfs zijden materiaal. Het voordeel van deze laatsten is dat je er minder in zweet omdat het natuurlijke productstoffen zijn. Polyester is ook goed, maar het sluit meer af waardoor het warmer is in het dragen.

Een nette basisblazer kun je vaak beter niet wassen, maar laten stomen. Dit is uitgezonderd van de blazers die van tricot stoffen gemaakt zijn. Deze kun je wel wassen op het programma  “fijne was” of “wol was”. In deze programma’s centrifugeert de wasmachine minder hard en snel, waardoor de stof mooier blijft. Mocht je een nette blazer wel willen wassen dan kan hij gaan kreuken of de lijmlagen tussen de stof laten los waardoor de voering onder de blazer uitkomt. Dit is zo zonde, en zou ik niet aanraden. Een blazer laten stomen is zo duur nog niet, en je kunt veel langere tijd plezier hebben van een blazer!

In onderstaande collega laat ik zien hoe een zwarte basis blazer gecombineerd kan worden, ik moet je zeggen.. de opties zijn eindeloos! Je kunt het zowel chique als meer sportief dragen. Wees niet bang om te combineren!

one blazer

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *