Beauty S.O.S. – Hoe houd je je huid gehydrateerd?

Een mooie huid straalt, heeft geen onzuiverheden en heeft een gelijkmatige teint. Goede hydratatie van de huid helpt om dit te bereiken. Maar hoe houd of hoe kríjg je je huid gehydrateerd? In deze blog bespreek ik tips om je huid gehydrateerd te krijgen én te houden.

Hydrateren bestaat eigenlijk niet. Het is een marketingterm. Je kunt niet vocht in je huid stoppen door bijvoorbeeld een hydraterende crème te gebruiken. Je lichaam moet zelf het vochtgehalte in al je cellen aanvullen, zo ook in je huidcellen. Toch kunnen we wel een beetje je huid hierbij helpen. We kunnen je huid helpen om het vocht beter vast te laten houden, zodat het minder snel verdampt en je huid minder snel vochtarm wordt. Dat is dus eigenlijk wat hydraten is. En dat doe je door onderstaande tips.

 1. Zorg voor goede huidverzorgingsproducten

  En hiermee bedoel ik zowel dag- als nachtcrème. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee? Dagcrème heeft vaak UV-factoren voor ’s overdags als ingrediënten. Bijvoorbeeld tegen de schadelijke invloeden van de zon en bescherming tegen vrije radicalen (uitlaatgassen & vervuiling etc.). Het werkt dus vooral beschermend. Nachtcrème werkt vooral herstellend zodat cellen een extra steuntje krijgen om weer hernieuwd kunnen worden en beschadigingen aan je huid sneller kunnen worden gerepareerd. Eventueel kun je ook een oogcrème nog ernaast gebruiken als je gevoelige ogen hebt die snel geïrriteerd raken door normale gezichtscrème. Ik vind een oogcrème prettig, maar niet persé noodzakelijk.

  Mijn favoriet: (een budgetproduct!!): de hydraterende dagcrème van Kruidvat Originals met vitamine E (€1,99)

 2. Drink voldoende water

  Hydratatie van binnenuit is een van de beste dingen die je voor je huid (maar ook je lichaam) kunt doen. Je huid wordt er minder dof van en gaat meer stralen. Ook merk ik dat mijn huid er over het algemeen gewoon veel beter uitziet als ik meer water drink. En ik weet dat het best lastig is om aan 2 liter water te komen op een dag. Khloe Kardashian drinkt zelfs 3 liter op een dag. (hoe doet ze dat??!) Dwing jezelf gewoon om sowieso ’s ochtends als je net opstaat al een glas te drinken en ’s avonds als je naar bed gaat. Die heb je dan alvast binnen, de rest moet je doen door standaard een flesje mee te nemen in je tas. (Die flessen van San Pellegrino staan ook nog best fancy en hebben een lekker zacht en fris bubbeltje)

  Mijn favoriet: San Pellegrino (te koop bij de betere filialen van Albert Heijn €1,09)

 3. Smeer jezelf na elke douchebeurt in

  Dit is iets wat tijd kost. Tijd die je niet altijd hebt (I know), maar toch is het zó belangrijk. We weten allemaal dat je huid trekkerig voelt na een douchebeurt. Water droogt, gek genoeg, je huid uit. Oliën die van nature aanwezig zijn op je huid, spoel je namelijk weg tijdens het douchen. Vandaar dat het van belang is dat je jezelf goed insmeert na een douchebeurt. Ik stop bijvoorbeeld standaard een pot crème in mijn sporttas, dat werkt super goed!

  Mijn favoriet: van Vichy Ideal Body (€19,95 bij de Apotheek)

 4. Neem elke week een masker

  En dan bedoel ik niet een poeder- of kleimasker maar echt een crèmemasker. Die zijn hydraterend en zorgen voor een super zacht en comfortabel gevoel. Als je een onzuivere huid hebt kun je ook daarnaast eens per week een zuiverend kleimasker nemen. Maar daarnaast zou ik ook echt nog een hydraterend masker gebruiken. Maskers kun je ’s nachts op je gezicht laten zitten (het voelt heerlijk) maar voor de werking maakt het niet echt uit.

  Mijn favoriet: het hydraterende masker van Rituals (€14,50) dat komt in een tube. Hij is wel prijziger dan zo’n één maskerpakje maar je doet er enorm lang mee!

 5. Scrub, maar met mate

  Scrubben is prettig omdat je huid daarna super zacht aanvoelt en je onzuiverheden verwijdert maar je tast er ook de bovenste laag van je huid mee aan. Dus scrub eens per twee weken, of (als je een onzuivere huid hebt) eens per week. Vergeet niet om je huid daarna goed in te smeren met een hydraterende crème.

  Mijn favoriete scrub: Wild Organ Oil Scrub van The Bodyshop (€18,00). Die ruikt heerlijk en scrubt met een niet te grove korrel.

 6. Zonnebad met mate en altijd met bescherming

  De zon droogt je huid uit omdat het het vocht in je huid sneller laat verdampen. Daarom is het zo belangrijk om altijd anti-zonnebrandcrème te gebruiken. Niet alleen vanwege de bescherming tegen schadelijke uv-straling maar ook vanwege het vochtgehalte in je cellen. Een vochtarme huid vertoont ook sneller droogtelijntjes en ziet er daardoor ouder uit.

  Mijn favoriete anti-zonnebrandcrème: Lancaster SPF 50(€33,00 maar vaak goedkoper). Jaja gewoon factor 50 nemen. Je wordt toch wel bruin, no worries!

Dit waren mijn tips voor een perfect gehydrateerde huid. Ik hoop dat je er iets van hebt opgestoken! Heb jij nog andere tips, vragen of suggesties? Laat het me weten in de comments!

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *