De 10 basis make-up elementen

basismakeupWaar bestaat een goede basismake-up uit? In deze post bespreek ik de elementen waar een goede basis make-up naar mijn mening uit zou moeten bestaan.

 1. Dagcrème
  Een dagcrème is de meest belangrijke basislaag van een goede make-up. Zonder een goede dagcrème kun je geen mooie make-up aanbrengen. Dagcrème verzorgt, voedt en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Wanneer je geen crème aanbrengt van te voren, is er de kans dat de make-up in de huid trekt met als gevolg dat er onzuiverheden kunnen ontstaan zoals puistjes of meeëters. Dagcrème breng je aan op het gelaat en (niet te vergeten) de hals.
 2. Primer
  Primer is een geelachtige luchtige substantie die wordt aangebracht na de dagcrème. Primer zorgt ervoor dat make-up makkelijker kan worden aangebracht en dat de make-up ook beter blijft zitten. Primer breng je aan over het gehele gelaat met een kwast bij voorkeur.
 3. Concealer
  Concealer is dé uitvinding tegen vlekjes, wallen en kringen. Concealer komt in een stick, flacon of tube en is licht van kleur. Het wordt aangebracht op vlekjes, rond de ogen of op andere schaduwen in het gezicht.
 4. Foundation
  Foundation wordt aangebracht over de concealer en is vloeibaar of ook in iets vastere vorm te gebruiken (zoals mousse). Met foundation maak je het gelaat egaler. De kleur van de foundation bepaalt het resultaat. Wijk niet teveel af van je eigen huidskleur en ga vooral niet voor een te donkere kleur.
 5. Mascara
  Mascara’s zijn er in veel verschillende kleuren zoals zwart, grijs, bruin of blauw. Zwart past bij iedereen, ook bij mensen die een lichte huidtint hebben. Mascara laat de ogen goed uitkomen, verlengt de wimpers en zorgt voor een mooie oogopslag. Breng een of meerdere lagen mascara aan naar voorkeur.
 6. Oogschaduw
  Oogschaduws zijn er in alle kleuren van de regenboog. Begin bij de basiskleuren zoals licht beige, walnootbruin, of grijstinten en pas de kleur aan naar de kleur van je ogen. Zo zit je altijd goed. Oogschaduw laat de ogen goed uitkomen en kan een subtiele shimmer geven aan je oogleden.
 7. Eyeliner
  Eyeliners zijn er als vloeibare producten met een kwastje of als een kleine opdraaibaar potlood. Eyeliner kan aan de bovenkant worden aangebracht tegen de wimpers aan, of onder de onderste wimpers.Het omlijst de ogen en maakt de oogopslag intenser.
 8. Losse poeder
  Losse poeder is een fixatieproduct. Je gebruikt het met een grote poederkwast en hiermee voorkom je deels transpiratie en het zorgt ervoor dat de make-up goed blijft zitten en minder afgeeft.
 9. Blush
  Blush is een vaste poeder en heeft de tinten van rose, perzik of terracotta. Blush breng je aan met een blushkwast op of net onder de jukbeenderen en geeft je gelaat een gezonde blos.
 10. Lipstick
  Lipstick of lippenstift geeft je lippen meer volume en kleur. Ze zijn er in matte tinten of met een glans of shimmer. Belangrijk is dat je een kleur kiest die past bij je eigen teint.

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *