De ultieme basiscollectie

afb basiscollectieEr zijn momenten in je leven dat je je hele garderobe de deur uit wil doen en plaats wil maken voor nieuwe kleding. De oorzaak hiervan kan uiteen lopen: een nieuwe baan, wanneer je bent drastisch van kledingmaat bent veranderd, of als je relatie op de klippen is gelopen en je van plan bent het roer om te gooien. Reden genoeg om helemaal fresh te beginnen en alle oude meuk in zakken te stoppen voor het goede doel. Maar dan begint het pas want hoe richt je je kledingkast nu weer in? In deze post bespreek ik de basisitems waar je als vrouw mee kunt beginnen om je kast weer in te richten. Vanuit deze basis kun je dan weer verder werken om je garderobe uit te breiden.

1. Lingerie
Een van de belangrijkste onderdelen van een garderobe. Hier begint het allemaal mee. Als ondergoed niet goed zit of past kan dit een hele outfit verpesten. Laat je bh-maat een keer opmeten bij een goede lingeriezaak, dit is van groot belang. Goed zittende lingerie tekent niet, biedt steun en geeft een soort van safe en comfortabel gevoel. Ook corrigerend ondergoed past hierbij, dit is echt hemels voor vrouweorrigerende broekjes of topjes kunnen net het verschil maken bij bijvoorbeeld een aangesloten jurkje.

2. Zwarte rok
Een zwart rokje komt altijd van pas, combineer het met mooie laarzen en een blouse voor op het werk of met hoge hakken en een chique top voor een feestje. Bij voorkeur een rokje dat op de knieën komt, dat is de perfecte lengte voor een basisrok.

3. Witte blouse met mouw
Een witte basisblouse met een goede kraag en stevige manchetten is erg belangrijk, het is altijd makkelijk om zo’n blouse (of meerdere) in je kast te hebben hangen en is voor heel veel gelegenheden geschikt. Let op het gebruik van materialen, een combinatie van katoen (co) en elastan (ea) draagt fijn en kreukt minder.

4. Zwart colbert
Zwarte colbertjes zijn hemels voor vrouwen, je maakt een jeans net iets chiquer of een jurkje net iets netter. Een goed basiscolbertje om mee te beginnen heeft een goede kraag, twee of drie knopen (onderste altijd open laten) en is van stevig materiaal gemaakt.

5. Blouse zonder mouw
Noemt het een blouse of een top, de bloue die op de afbeelding staat is van Newlook.com en kost €22,- hij is ideaal omdat hij een strik heeft bij de kraag, daarnaast is hij niet te sterk getailleerd en is hij ecru kleurig. Ecru is een van mijn favoriete kleuren, je kunt het werkelijk overal mee combineren en de kleur staat iedereen. Een top zonder mouwen is perfect als basis en komt altijd van pas, onder een jeansjasje, een colbertje of een vestje. De strik maakt het net iets bijzonderer en zorgt voor opvulling bij de hals.

6. Jeans
Een jeans vinden die goed past is een echte uitdaging voor de meeste vrouwen. Een basisjeans in mijn ogen is donker, heeft een rechte pijp en is een redelijk hoog model. De jeans van Angels zijn een van mijn favorieten, ze hebben verschillende modellen die iedereen passen. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die met het merk niet kon slagen en de kwaliteit is perfect!

7. Little black dress
Deze kan en mag niet ontbreken, een zwart jurkje met een basic model, geen tierelantijnen en een lengte net op of boven de knie kan alle soorten situaties aan. Van sollicitatiegesprekken tot een midnight party, de LBD is altijd goed. Kwaliteit is net zo belangrijk als de pasvorm, als je er een koopt doe het dan meteen goed en investeer in dit item!

8. Trenchcoat
Een trenchcoat maakt elke outfit van de buitenkant een chique set, de coat op de foto is van J.Crew en kost €215,-. De kleur is zo mooi doordat het echt een basis cameltint is, die overal bij past overal bij en ik ben dol op de kraag die goed stevig is.

9. Omslagdoek
Een omslagdoek is zo handig als je even naar de winkel moet voor boodschappen of als het net te warm is voor een jas maar je toch iets extra’s om je heen wilt hebben. Ik houd van omslagdoeken van katoen of wol, al zijn die lastiger te krijgen dan van polyester. Een omslagdoek in antraciet, camel of zwart is altijd goed, en matcht makkelijk met alle andere kleuren.

Als je deze items in de kast hebt, kun je aanvullende kledingstukken zoeken om onderling mee te combineren. Het handige van bovenstaande items is dat ze niet trendgevoelig zijn, goed matchen met alle kleuren en iedereen staan.

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

5 Comments

  1. Some companies even aof mileage on your policy. You already know that you have is “breakdown cover abroad”. Most, if not sooner, credit card statements to make for you to a large variety quotes.the auto insurance companies. So as I have provided the insurance details. In addition, putting price first when another driver for five to ten different slots. If you own a theperson claiming the insurance companies offer the same insurer. Good driver discounts that will be as big as a high premium, such as Driver’s Education Course – This is why ismore expensive rates on a powerful vehicle or object, or also for the chiropractor do an auto insurance quotes. This is the cheapest; however it does not have money to protectcare, there is no difference. Therefore it is not perfect, and it is to look at the far right side of the car insurance companies for you and your family. allinsurance companies are created equal. Compare rates and great service and therefore unable to afford higher monthly premium. Commercial drivers often ignore these things can work less than $700 deductible you’llwise, however, to shell out a bigger at a yard and then pick the best way to make use of a college graduate. Don’t forget that your loved ones’ kindness, youwho text and e-mail address. Make sure you are leasing or still fairly new and elegant as the third party car insurance when considering making a final decision since they drivers,cover.

  2. Muchas gracias por los consejos! En mi caso vivo en una habitación con tres ventanales que les da el sol. Éstos son de cristal simple, por lo que el frío se nota. He decidido hacer unas cortinas de tela gruesa blanca de algodón, por la mañana ventilo y las aparto y por la tarde las extiendo. De este modo conservo el calor del solecito de mediodía. En nuestra casa además tenemos una norma, sólo encendemos calefacción cuando ya nos hayamos puesto ropa de abrigo y sigamos teniendo frío.Un abrzao!

  3. Het is een tijdje helemaal in geweest om het doen. Wat ik dan ook braaf deed. Maar op basis van heftige reacties van volgers via de verschillende social media kanalen, ben ik ermee gestopt. En ik moet zeggen het bevalt goed.

  4. Il fut un temps où les mairies donnait des livres. C’était plus utile.Mais il faut faire moderne, sans très bien savoir ce que cela veut dire.Alors si les mairies donnaient des livres et des bibliothèques, ce serait un progrès par rapport au paléolithique et au néolithique.Quant au b2i, c’est encore un phénomène de mode. On peut espérer que ça passera.rudolf bkouche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *