DIY – Zo maak je een geweldige scrub

Je lichaam een goede scrubbeurt geven is geweldig voor je huid! En wist je dat je zelf ook heel gemakkelijk een scrub kan maken? Ik laat je in deze nieuwe blog zien hoe ik zelf een scrub maak die je huid super zacht maakt en een heerlijk verzorgend laagje achterlaat op je huid! Nooit meer een droge huid, doe je zo:

Wat is kokosolie?

Kokosolie is eigenlijk een vet dat wordt gemaakt uit het vruchtvlees van een kokosnoot.  Dit vet smelt al bij 26 graden smelt tot een olie. Daarom is hij in het filmpje ook vloeibaar, omdat het de afgelopen dagen zo ontzettend warm is geweest. In de supermarkt vind je het in vaste vorm, daar lijkt het echt op een soort wit kaarsvetachtige stof. Kokosolie wordt vaak gebruikt om te bakken en braden (daarom vind je het in de supermarkt ook bij de olijfolie e.d.) maar het wordt ook vaak in cosmetica gebruikt. De reden hiervoor is dat kokosolie niet snel ranzig wordt. Het heeft door de vele verzadigde vetzuren een lange houdbaarheid.

Is kokosolie gezond?

Hierover zijn de meningen erg verdeeld. Tot nu toe is er nog geen aanwijzend onderzoek gedaan naar de gevolgen van kokosolie voor de menselijke gezondheid. In Vogue Nederland, editie van juli geloof ik, staat een uitgebreid artikel over kokosolie. Sommige mensen zeggen dat kokosolie laurinezuur bevat en daarom ook erg gezond is, maar in het artikel van Vogue wordt door een wetenschapper gezegd dat het laurinezuur in kokosolie niet in de juiste vorm voorkomt en daarom niet echt een gezonde werking heeft voor je lichaam.

Anyway, of het nu gezond is of niet… voor je huid is het echt ontzettend fijn! Kokosolie maakt je huid ontzettend zacht en daarom heb ik een leuke DIY Scrub gemaakt met kokosolie.

Kokosolie in vaste vorm, zoals je hem meestal ziet in de supermarkt.

Kokosolie in vaste vorm, zoals je hem meestal ziet in de supermarkt.

Wat doet deze scrub voor je huid?

Deze soort scrub is ten eerste super geschikt voor je lichaam, omdat de scrubkorrels (de suiker) vrij ruw zijn. Hierdoor kun je hem alleen dus absoluut niet gebruiken voor je gezicht, daarvoor moet je een fijnere scrub gebruiken. In de video geef ik andere opties voor scrubs die wél geschikt zijn voor je gezicht.

Scrub zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden, kleine onzuiverheden verwijderd worden, en je huid er stralend en gezond uitziet! Ook als je last hebt van ingegroeide haren, een ruwe of droge huid/voeten/ellebogen/knieën/handen… Deze scrub laat een zijdeachtig laagje achter waardoor je huid ultra zacht wordt zonder dat hij vet aanvoelt. Daarom houd ik zo ontzettend van scrubs in combinatie met olie. De verzorgende, beschermende en hydraterende werking van de olie gaat veel langer door dan bij een andere soort scrub op basis van crème.

Dit heb je nodig:

  • Kokosolie
  • Bruine basterdsuiker
  • Een bakje/schaaltje
  • Een lepel
  • Een vorkscrubingredi

Zo doe je het:

  1. Neem drie eetlepels kokosolie en doe die in het bakje
  2. Doe een theelepel bruine basterdsuiker in het bakje (beetje gokken mag ook, maar je hebt in ieder geval niet veel nodig. Ideaal is meer olie dan suiker)
  3. Meng de suiker met de olie door met een vork er doorheen te roeren
  4. Voilà, heerlijke klaar-om-te-gebruiken suikerscrub!

Zoals je hieronder het resultaat ziet, zakt de suiker vrij snel naar de bodem dus je moet de ingrediënten goed mengen en daarna direct gebruiken :).

scrubbakje

Nadat je jezelf (onder de douche) helemaal hebt ingescrubd, spoel je het weer met water van je lichaam af en een heel zacht olie-achtig laagje blijft dan achter op je huid waardoor je huid er heel mooi glanzend, zacht en gezond uitziet! Ideaal voor de droge huid!

Ik hoop dat je deze DIY leuk vond en dat je er iets van hebt opgestoken, mocht je zelf nog scrubtips hebben, laat het me weten onder mijn blog!

handtekening

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *