Wat doet een huidtherapeut? Nathalie Dorlas stelt zichzelf voor!

nathalie-dorlas

In deze blog stelt huidtherapeute Nathalie Dorlas zichzelf voor! Zij is huidtherapeute en wil je graag wat meer vertellen over haar beroep en wat zij voor jou kan betekenen!

“Mijn naam is Nathalie Dorlas en ik ben eigenaresse van Huidkliniek Dorlas. Ik werk hier met veel plezier als gediplomeerd Huidtherapeut. In de kliniek bieden we een breed scala aan huidbehandelingen aan. Via de website www.huidtherapie-haarlem.nl kun je terecht voor meer informatie. Daarnaast werk ik in het Spaarne Gasthuis en ondersteun ik de dermatologen Dr. v Heydendael en Dr. G Toth tijdens de MiraDry behandelingen. Je kan me tevens vinden als specialist op het gebied van acne en rosacea bij www.gezondheidsplein.nl.”

Wat is een Huidtherapeut?

“Huidtherapie is een paramedisch beroep binnen de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg . Als Huidtherapeut heb je een vierjarige HBO opleiding gevolgd aan Hogeschool Utrecht of de Haagse Hogeschool. Om de kwaliteit van de zorg te kunnen waarborgen worden er regelmatig nascholingen gevolgd en congressen bezocht. Het beroep Huidtherapeut is sinds 2003 een wettelijk erkend paramedisch beroep. De titel is beschermd, dit is vastgelegd in de wet BIG.”

Wat doet een huidtherapeut?

“Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. Een verwijzing van een huisarts of specialist is sinds 2011 niet meer noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een huidtherapeutische behandeling. Behandelingen worden veelal vergoed door de zorgverzekaars en dan voornamelijk uit het aanvullende zorgpakket. Wanneer je bij een huidtherapeut komt voor een behandeling heb je eerst een intakegesprek. Hierin worden je klachten onderzocht en besproken, eventueel ondersteunend met eventuele informatie van de doorverwijzende arts. Er wordt vervolgens een behandeling gekozen die het beste bij de klachten past en de verwachtte resultaten worden besproken. De patient krijgt tevens adviezen mee ter ondersteuning van de behandeling thuis en om herhaling van de klachten te voorkomen.”

Met wat voor problemen kunnen mensen bij jou in de kliniek terecht?

“Voor verschillende soorten problemen als:

  • Acne
  • Acnelittekens
  • Littekens
  • Pigmentvlekken o.a. Zwangerschapsmasker, wijnvlekken en zonnevlekken
  • Goedaardige huidafwijkingen o.a. ouderdomswratten, steelwratten en xanthelasma
  • Couperose / Spider naevi
  • Rosacea
  • Oedeem
  • En overbeharing”

 


 

Mocht je nog verder vragen hebben naar aanleiding van deze blog, dan kun je altijd contact opnemen via de website of hieronder een comment achterlaten natuurlijk 🙂

handtekening

 

 

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *