Fruit voor je huid

imageBehalve dat ik echt water drinken als een van de beste opties beschouw voor een geweldig mooie huid, is fruit ook echt een wonderproduct! Fruit kan echt zorgen dat je huid mooier, stralender en er gezonder uitziet. Maar welke soorten dan? Ik zal er een aantal bespreken!

Waarom is fruit allereerst goed voor je huid? Fruit bevat anti-oxidanten en veel gezonde vitamines. Stoffen die je lichaam in het algemeen nodig heeft om gezond te blijven. Maar sommige stoffen kunnen nu net dat beetje extra geven aan je huid!

Fruitsoorten voor een stralende huid
Vruchten zoals citroen, sinaasappel, bosbessen (eigenlijk alle soorten bessen), banaan en appel kunnen ervoor zorgen dat je echt een stralende huid krijgt. Deze vruchten bevatten veel vitaminen als A, C en E en daardoor ook veel anti-oxidanten. Anti-oxidanten zorgen ervoor dat je lichaam vrije radicalen bestrijdt. Vrij radicalen? Dat zijn stoffen die schade kunnen aanrichten aan je cellen en weefsels, dus daarbij ook je huid. Roken, alcohol en medicijnen kunnen schade aanrichten aan je huid. Anti-oxidanten gaan deze schadelijke stoffen tegen. Ook paprika en wortels zijn fantastisch koor een stralende teint. Deze bevatten veel vitaminen C en ook beta-caroteen! Beta-caroteen wordt in je lichaam omgezet in vitamine A en dat zorgt voor een mooie huid.

Fruitsoorten met een anti-aging werking
Banaan is echt een van de meest geweeeeldige fruitsoorten tegen rimpels en fijne lijntjes. Bananen bevatten gezonde vetzuren die een anti-aging werking hebben. Zelfs als je een maskertje maakt van banaan en honing, of een bananenschil over je huid heen wrijft en iets van 20 minuten laat inwerken. Avocado werkt ook heel mooi anti-aging, hij bevat ook goede vetzuren en veel anti-oxidanten. Er zijn veel maskers verkrijgbaar waar avocado’s in verwerkt zijn. Als laatste werkt mango ook fantastisch! Mango’s zorgen ervoor dat de elasticiteit van je huid niet verloren gaat. Bosbessen zijn ook erg goed, deze bevatten polyfenolen en die werken ontstekingsremmend en zorgen ervoor dat de verbranding in de cellen niet te hard gaat

Fruitsoorten tegen een onzuivere huid
Sommige vruchten werken ook desinfecterend en zorgen ervoor dat je huid minder snel onzuiverheden krijgt. Vruchten met veel vitaminen A zoals paprika, wortels, mango en perzik zijn perfect en gaan overtollige talgproductie tegen. Tomaten zijn ook heel goed met veel vitamine C en Kalium! Je kunt tomaten eten (heerlijk en dat werkt tegen afvalstoffen en bovendien ook nog bloeddrukverlagend is) maar je kunt ook een tomaat langs je huid wrijven. Tomaat bevat zuren die de dode huidcellen losmaken van je huid. Laat het 15 min inwerken en haal het eraf met een washandje. Je houdt er een super zachte huid aan over.

Dus als conclusie: eet veel fruit! Heerlijk en super gezond ook voor je huid:) Ik hoop dat je iets hebt opgestoken van dit artikeltje! Heb je nog vragen of suggestiies? Laat een comment achter!

handtekening

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *