Hoe laat je je haar sneller groeien?

tips snellere haargroei

Veel vrouwen willen langere en vollere lokken haar. Zeker als je net een bezoekje hebt gebracht aan de kapper, en de kapper er net wat meer af heeft geknipt dan je zelf voor ogen had. Maar hoe zorg je dat je haar sneller gaat groeien? In deze blog geef ik je tips voor snellere haargroei en vertel ik in een video wat ik zelf heel handig en goed vind werken om je haar gezonder en sneller te laten groeien!

Kapper
In januari heb ik zelf een groot stuk van mijn haar laten afknippen. De kapper vond het écht nodig: “Dit kan echt niet meer, de onderkant is heel dun en ziet er droog en dood uit.” Oke, dat was duidelijk haha! Dus ze liet zien aan de achterkant wat er af moest zodat het er weer gezond en voller uit zou zien. Ik vond het oké, maar toen ze ging knippen had ik wel zoiets van: ‘Slik, dat is een groot stuk!!!’. Mijn haar voelde daarna wel weer heel prettig aan en ik had veel minder knopen. Toch was het wel enorm wennen. Sindsdien is het gelukkig weer erg gegroeid. Ik houd toch meer van écht lang haar dan middellang haar.

Hieronder zie je hoe lang mijn haar was voor mijn kapperbezoek en erna! tips snellere haargroei

Bij de ene persoon groeit haar sneller dan bij de ander. Het is voor een deel genetisch bepaald. Toch hebben we er zelf ook invloed op. Hoe dan? Dat zal ik vertellen!

Je kunt ook onderstaande video bekijken als je geen zin hebt in lezen :D, of gewoon verder lezen ;).

Tip 1. Borstel je haar niet als het nat is!
Nat haar is veel kwetsbaarder dan droog haar, zeker als je het regelmatig verft. Daarom kun je beter na het wassen eerst een beschermend product aanbrengen en het föhnen en daarna pas als het droog is je haar borstelen en nog eventuele klitten eruit halen. Als je nat haar borstelt kan het namelijk sneller afbreken en dat wil natuurlijk niemand!

Tip 2. Masseer je haar tijdens het wassen
Door je hoofdhuid goed te masseren terwijl je je shampoo aanbrengt zorg je dat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen aangevoerd waardoor je haar gezonder eruit gaat zien en haargroei wordt gestimuleerd! Ook zorg je dat de shampoo beter inwerkt. Ik doe dat met anti-roosshampoo en merk dat mijn hoofdhuid er echt van opknapt! Sowieso is het ook even een soort van spa-momentje voor jezelf. Het voelt echt heel fijn!

Tip 3. Eet gezond!

Klinkt nogal logisch natuurlijk haha! Maar de vitaminen die bijdragen aan een mooie huid & gezond haar zijn A,B,C en D. Vitamine D krijg je al binnen door in de zon te zitten (YES!) en vitamine C is ook heel bekend doordat het in veel groente en fruit zit! Maar vitamine A & B? Die vind je vooral in vlees, vis, peulvruchten, eieren, zuivel! Ook vind je vitamine B in noten! En ik ben dol op noten! Ik ben noten gaan eten in plaats van chips etc en het bevalt me super goed! Ook merk ik dat mijn nagels veel sterker zijn en sneller groeien! Ik koop ongebrande & ongezouten noten op de markt en als ik zin heb om te snacken dan neem ik gewoon een handje noten! Super jammie en enorm gezond!!

Tip 4. Slaap niet ’s nachts met een elastiekje in!

Elastiekjes gebruiken we natuurlijk allemaal maar eigenlijk kun je voor voller en sneller groeiend haar het beste je haar los dragen. Dat is omdat als je je haar in een staart draagt, er de hele tijd druk staat op je haar en je haarwortel. En dat is niet bevorderend voor de haargroei! Dus doe je haar lekker los ’s nachts en mocht je nou echt veel klitten krijgen, maak dan een vlecht! Ook is het belangrijk dat je niet van die ouderwetse elastiekjes draagt, maar van die invisibobbles! Die laten ook minder een afdruk achter op je haar!

Tip 5. Vooral níet je haar verven

Oke, ik ben dus het slechtste voorbeeld ever met mijn geblondeerde haar! Maar je haar verven is gewoon heel slecht voor de kwaliteit van je haar. Je haar raakt sneller in de knoop en knapt sneller af! Dat klinkt niet echt als de weg naar voller en gezonder haar he? Daarom is goede verzorging extra belangrijk als je ook je haar verft. Maar als je zit te twijfelen tussen verven of niet verven? Dan zou ik nog even goed de gevolgen voor je haar overdenken. Kijk, ik ben echt dol op blond! Een blondine, dat ben ik! Dus ik neem alle slechte gevolgen voor lief. Maar als je een mooie haarkleur van jezelf hebt, dan vooral niet je haar verven!!

Ik hoop dat je deze blog interessant vond en dat je er iets aan zult hebben! Heb je zelf nog tips? Laat het me weten!

XOXO,

Lotje

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *