Hoe test je een lipstick?

lippen-ft

Het kan heel lastig zijn om in de winkel de juiste kleur lipstick te kiezen. Zeker met het licht in de winkels of het feit dat iedereen die testers gebruikt in drogisterijen (tikkeltje, ahum, onhygiënisch). Daarom wil ik jullie vandaag een hele makkelijke tip meegeven hoe je het beste een lipstick kunt testen!

Vooral in drogisterijen zoals Kruidvat en Etos worden lipsticks door iedereen geprobeerd. Daardoor zien ze er vaak niet mooi uit en sowieso, je wilt niet zo’n lipstick op je eigen lippen proberen als iemand anders hem misschien ook al op zijn eigen lippen heeft aangebracht. Haha echt zo’n smerig idee!

Maar hoe kun je dan wel goed een lipstick testen? Je zou hem op je hand kunnen proberen maaaaar… de kleur van je huid op je hand is een hele andere kleur dan die van je lippen. Dus als je hem eenmaal hebt gekocht en je brengt hem thuis op dan kan de kleur op je lippen wel eens heel anders overkomen dan wanneer je hem op je hand aanbrengt. Zo heb ik vroeger al veel teleurstellingen gehad..

Hoe kun je dan wél de juiste lipstick kiezen?

Wat ik altijd doe is dat ik de lipstick niet test op mijn hand, maar juist op mijn vingertoppen. Je vingertoppen zijn namelijk altijd iets roziger dan je hand en daardoor kun je je eigen lipkleur net iets beter nabootsen en weet je hoe sterk de kleur overkomt op jouw lippen en of de kleur goed dekt! Ideaal en heel gemakkelijk!

Ik hoop dat deze tip je kan helpen om de volgende keer je lipstick te kiezen! Het is heel simpel en je hoeft de lipstick in ieder geval niet op je eigen lippen te proberen met de kans dat je iets oploopt waar je liever nee tegen zegt.

Liefs en een fijne vrijdag!

Lotje

 

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *