How to wear – Shawls

Foto 04-09-14 14 01 08

Het najaar komt er weer aan, dit is het ideale seizoen om jezelf warm te houden met mooie accessoires zoals shawls. Maar hoe kun je het beste shawls dragen? Er zijn zoveel manieren om dit geweldige accessoire te dragen. In deze blog leg ik je uit op welke manieren je verschillende shawls kunt dragen. Voor manier 1, 2 en 3 heb ik dezelfde shawl gebruikt om te laten zien dat de uitstraling ook meteen veranderd door de manier van dragen. Alle shawls die ik in onderstaande voorbeelden heb gebruikt zijn verkrijgbaar op de webshop van Eusersoires. Ik begin met de meest gedragen manieren:

Manier 1. Dubbel

Veel vrouwen doen een shawl door de helft en dragen hem door de lus heen, maar eigenlijk is dit pure zonde! Want op deze manier zie je niet veel van het motief, de afwerking of de stof terug. Het is een van de meer ‘casual ways’ om een shawl te dragen. Op de onderstaande foto zie je deze manier:

 

shawl manier 1

Manier 2. omgeslagen

Ook een veel geziene manier om een shawl te dragen. Je wikkelt hem een keer om de hals heen. Op deze manier heb je de hals goed bedekt en zie je toch iets meer terug van de shawl zelf. Het is vrij casual en als de shawl niet te breed is, kun je hem altijd op deze manier dragen.

 

Foto 05-09-14 15 18 48

Manier 3: als omslagdoek

Van deze laatste manier ben ik zelf erg fan. Het is een manier om een shawl op een klassiekere manier te dragen, daarom heb ik de kleding ook meteen veranderd. De shawl veranderd je totale outfit en uitstraling. Je gebruikt de gehele breedte van de shawl, waardoor je eventuele motieven ook beter kunt zien.

Foto 05-09-14 15 17 17Foto 04-09-14 13 35 32

 

Manier 4. met knoop

Deze manier doet denken aan vroeger, ik heb hier een ander soort shawl voor gebruikt. Eentje van 90 x 90 cm. Deze is goed op te rollen en te knopen. Het doet mij denken aan de stijl van een stewardess of hostess. Het is klassiek en elegant en een beetje old-fashioned. Bij onderstaande foto’s heb ik een losse knoop gebruikt, maar je kunt hem ook strakker strikken en hem platter knopen.

Foto 04-09-14 13 29 36Foto 04-09-14 13 28 09

 

 

Manier 4: in een punt

Sommige shawls zijn driehoekvormig en daardoor zijn die anders te dragen dan gewoon rechthoekige shawls. Maar je kunt ze even goed om je heen slaan als anderen. Driehoekige shawls of omslagdoeken zijn vaak iets stoerder dan gewone rechte shawls. Op onderstaande foto heb ik een driehoekige omslagdoek met de punt naar beneden gestyled.

Foto 04-09-14 13 24 04

Ik hoop dat ik je meer heb kunnen vertellen over de mogelijkheden van het simpelste doch meest draagbare accessoire in het seizoen. Mocht je nog andere manieren weten, dan kun je altijd een reactie achterlaten, ik sta altijd open voor nieuwe ideeën.

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

2 Comments

 1. Hoi Lotje
  wat een leuke tips van jou
  je bent zeer geschikt als kledingadviseur
  jammer dat je nog geen eigen zaak hebt
  misschien kun je ook een goede chique second hand zaak beginnen met nieuwe assescoires
  Petri

  • Haay Petri,

   Wat ontzettend leuk dat u heeft gekeken! Bedankt voor het lieve bericht. Ja ik hoop toch later nog een winkel te kunnen openen en alles dan volledig uit eigen vermogen te financieren. Het concept en het plan verjaart gelukkig niet en uiteindelijk kom ik er wel!
   Lieve groet,
   Lotje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *