Klassiek je haar opsteken in 5 minuten à la Grace Kelly

Ik vind het ontzettend mooi als mensen hun haar opsteken. Lange tijd was ik op zoek naar een manier waarop je heel gemakkelijk en snel je haar chique kunt opsteken en… ik heb een geweldige manier gevonden! In onderstaande video laat ik je zien hoe je met een paar haarschuifspeldjes je haar kunt omtoveren in een kapsel à la Grace Kelly.

Alles wat je nodig hebt om dit kapsel te maken is:

  • schuifspeldjes (bobby pins)
  • Borstel of kam
  • Haarlak (bij voorkeur een strong hold)

Het geheim van dit kapsel is dat het er erg chique uitziet maar dat het ongelooflijk makkelijk is om zelf te creëren. Ik had zelf maar vier schuifspeldjes nodig, maar mijn haar is dan ook niet zo heel erg dik. Mensen met half lang tot lang haar kunnen dit kapsel creëren, maar als je nog langer en dikker haar hebt dan ik dan wordt het wel een grotere uitdaging om alles op zijn plek te houden.

Ik vind het sowieso geweldig als mensen hun haar opsteken want je gezicht komt mooi uit, het kapsel blijft (met de goede hoeveelheid haarlak) perfect zitten gedurende de hele dag en je uitstraling wordt gelijk verduizendvoudigd.

Vroeger was het veel normaler om je haar op te steken, ik vind het ook best wel jammer dat de meeste vrouwen met geweldig mooi lang haar het meestal los dragen. Al snap ik het wel, ik draag het zelf ook vaak los. Meer uit gewoonte dan uit gemak denk ik. Als ik mijn haar een dag niet gewassen heb is dat meestal een reden om het op te steken. De reden daarvoor is dat je het vettige bij de haarwortel niet zo ziet en je haar minder zacht is waardoor het gemakkelijker op te steken valt (en gelijk ook beter blijft zitten).

Zie hieronder nog wat foto’s van het kapsel:

Grace Kelly Kapsel

Grace Kelly Kapsel

 

achterkant

 

Ik hoop dat je de video leuk vond, ik heb weer een heel ander soort intro erbij gemaakt omdat ik dacht dat het wel paste bij de stijl van het kapsel (en ik ben dooooool op de film die bij deze muziek hoort; Elizabeth The Golden Age). Ik heb er in ieder geval heel veel plezier in gehad om deze tutorial te maken! Ik ben benieuwd of je naar aanleiding van deze tutorial het kapsel ook een keertje gaat uitproberen, zo ja: laat het dan weten :D!!

Mocht je nog vragen, suggesties of andere dingetjes hebben die je kwijt wilt, laat dan een comment achter onder deze blog!

handtekening

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *