Make-uptips als het regent

mascara-Hoe vervelend is het als het regent en je moet op de fiets naar je werk of naar school en je komt op je bestemming aan en heel je make-up is uitgelopen. Echt verschrikkelijk! Maar ik heb wat tips en trucjes voor je om te zorgen dat je make-up in de regen toch beter blijft zitten!

Tip 1. Setting Spray

Urban Decay is een merk wat (geloof ik) niet in Nederland wordt verkocht, wel kun je het bestellen op Sephora.com maar zij hebben echt een van de meest geniale producten uitgebracht: Setting Spray! Dit is een spray die je over je make-up kunt aanbrengen en waardoor je gehele make-up (dus foundation, blush, lipstick, oogschaduw, mascara… Alles dus!) perfect waterproof wordt. Ideaal voor een dagje strand of regenachtige dagen :). NYX heeft ook een goedkopere variant (of die werkt weet ik niet) maar de Settingspray van Urban Decay kost €28,-.

Tip 2. Breng alleen mascara op je bovenste wimpers aan

Als je alleen mascara op je bovenste wimpers aanbrengt heb je echt veel minder kans dat de mascara gaat uitlopen. Waarom? Omdat je wangen vaak veel regen opvangen en de onderste wimpers snel tegen de huid onder je ogen komen. Je bovenste wimpers zitten onder je wenkbrauwen lekker beschermd, dus deze zullen minder snel water vangen en ze raken eigenlijk nauwelijks je huid aan.

Tip 3. Gebruik losse poeder (of een ander fixatiepoeder) om je foundation te beschermen

Oke, als het echt super hard regent en met bakken uit de lucht komt dan zul je aan deze tip niet heel veel hebben, maar toch werkt het voor mij bij de gemiddelde regen erg goed! Met het goed afpoederen van je foundation, vangt het losse poeder de regen op.

Tip 4. Als je niet van waterproofmascara houdt, kies dan een andere optie

Zelf ben ik niet erg fan van waterproofmascara, het kan echt je wimpers ruïneren als je het er ’s avonds bijna niet van af krijgt. Maar gelukkig zijn er oplossingen! Er zijn een soort van topcoats verkrijgbaar die je bijvoorbeeld over je eigen mascara kunt aanbrengen waardoor je mascara waterproof wordt. Catrice heeft zo’n product in het assortiment.

Wat je ook kunt doen is een mascara kopen (van Clinique bijv.) die waterproof is t/m 39 graden. Dat betekent dat koud water niet deze mascara eraf wast, maar warm water wel :). Ideaal toch?


 

Dit zijn alle tips die ik heb om regenachtige dagen door te komen! Ik hoop dat je er iets aan hebt en als je zelf nog andere tips hebt, laat het me weten!

handtekening

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *