Mode – “Kreten: fabels of feiten”

Stel: je staat in een pashokje in een kledingzaak en je twijfelt of dat gestreepte shirtje je nu breder maakt, ja of nee? Of je weet niet of dat lange vest je nu optisch kleiner lijkt te maken. Wat ga je doen? In deze post bespreek ik een aantal geruchten die je wel eens hoort over kledingstukken.

streepshirt

” Horizontale strepen maken je dik”

Een veel gehoorde kreet tijdens het winkelen is dat horizontale strepen je dikker maken en verticale strepen je slanker maken. Hoe zit dat nu eigenlijk? Ten eerste is het zo dat als je nu eenmaal voller bent, een brede streep je niet slanker zal laten ogen, maar welke print (behalve unicolor zwart) wel? Over strepen gesproken… Het ligt niet echt aan de richting die de streep geeft, maar meer aan de breedte van de streep. Smalle streepjes, in welke richting dan ook, maken optisch smaller en brede strepen benadrukken de vorm omdat ze zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Je trekt de aandacht juist naar je silhouet toe met een opvallende streep.

“In een polyester shirt zweet je sneller”

Er zijn ontzettend veel polyestermaterialen op de markt, maar de een is de andere niet. Sommige materialen sluiten echt af, en dat voel je meteen, bijvoorbeeld als je een jasje aan hebt gemaakt van 100% polyester. Maar andere soorten zijn juist wél heel vochtafvoerend, zoals bijvoorbeeld lichtere materiaalsoorten gebruikt voor sportkleding. Het zorgt ervoor dat je transpiratie sneller verdampt. Dus dat polyester een “zweetstof” is, is niet altijd waar.

“Lange vesten maken mij nog kleiner”

Ik denk bij deze stelling altijd: ‘Oke, maar laat een kort jasje je dan langer ogen als je maar 1.50 meter bent?’. Lange vesten verlengen juist je bovenlichaam, en gecombineerd met een mooi jurkje dat korter valt dan het vest, zorgt dat er juist voor dat je optisch langer lijkt. Maar het hangt helemaal af van het model van het vest. Ook lange vesten kunnen bij mensen die iets kleiner zijn, juist heel mooi staan!

“Wijde kleding zorgt ervoor dat je mijn rolletjes niet ziet.”

Op het moment dat je niet lekker in je vel zit en ver boven je streefgewicht, heb je misschien zoals veel vrouwen de neiging om juist wijdere kleding te gaan dragen. Maar wijde kleding verbergt misschien wel je rolletjes, maar verder doet het niets voor je figuur! Je lijkt er juist nóg breder door, ofwel zoals mijn vriendin T het zegt “een vormloze aardappelzak.” Als je voller bent, en je hebt de neiging om dit te verbergen door wijde shirts te dragen, doe dit dan niet! Optisch verbergt het je figuur. Wat je beter kunt doen is ten eerste goed (eventueel corrigerend) ondergoed kopen (echt waar, dat maakt 80% al beter), en daarna kleding te kopen dat jouw sterke punt benadrukt. En by the way, echtwaar, elke vrouw heeft een sterk punt in haar figuur zoals bijvoorbeeld boezem, taille, benen, schouders en ga zo maar door.

Ik hoop dat jullie iets hebben opgestoken van dit artikeltje, en als jullie vragen hebben, weten jullie mij te vinden!

 

Liefs,

Lotje

 

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *