Niet te missen in je stash – Losse poeder

Een van mijn meest favoriete producten ten alle tijden is toch wel de losse poeder. Maar waarvoor is losse poeder eigenlijk? In dit artikel zal ik je meer vertellen over dit wonderproduct en waarom jij het niet kunt missen in je make-up stash!

losse-poedererLosse poeder is wellicht minder bekend dan een compact powder maar desalniettemin echt een fantastisch product!

Wat doet het?
Losse poeder wordt vaak als een finishing product gebruikt. Het zorgt ervoor dat je make-up de hele dag fantastisch blijft zitten, geeft een licht matterend effect en zorgt er ook voor dat je make-up niet afgeeft aan je kleding.

Wanneer gebruik je het?
Je kunt losse poeder aanbrengen nadat je foundation, concealer en blush hebt aangebracht. Losse poeder is altijd licht van kleur maar past zich aan aan de tint van je huid.
Gedurende de dag als je transpireert, vangt het poeder de transpiratie op en zorgt er voor dat je mascara bijvoorbeeld niet uitloopt. Daarnaast blend het ook mooi je blush en foundation. Het weegt letterlijk niets en je ziet er ook niet te gepoederd uit. Ook is het ideaal om even je make-up bij te werken als je bijvoorbeeld een hele dag op school of op kantoor doorbrengt omdat het je gezicht weer een frisse uitstraling geeft.

Hoe je het ook nog kunt gebruiken is bijvoorbeeld als je je foundation hebt aangebracht en je foundation nog een beetje plakkerig is waardoor je blush niet egaal kunt aanbrengen. Dan kun je ervoor kiezen eerst een losse poeder aan te brengen en daarna pas je blush.

Hoe breng je een losse poeder aan?
Je kunt losse poeder met een powderpuff aanbrengen (zo’n zacht rond kussentje) daarmee kun je het poeder echt in je huid drukken. Ook kun je kiezen voor een grote poederkwast, deze laatste is mijn favoriet omdat zo’n powderpuff vaak snel vies wordt doordat je foundation bijvoorbeeld afgeeft.

Welke losse poeders zijn fijn?
NYX heeft een hele fijne losse poeder, te koop bij Douglas voor €11,99 en die voelt uuuuultra zacht aan op je huid! Maar mocht je meer een echt low budgetproduct zoeken dan kun je ook ervoor kiezen om de variant van Essence “All about matt” te kopen, hij kost €2,99 en werkt ook prima! Deze van Essence is trouwens niet los, maar als vaste poeder. Het effect blijft daarnaast wel hetzelfde :).

Ik hoop dat ik je iets heb kunnen vertellen over losse poeder en ik zorg sowieso dat ik altijd een losse poeder op voorraad heb! Ik kan echt niet zonder!

Volg je me al op Instagram? Hier post ik tips en tricks, maar ook make-up looks en andere beauty-items die je wellicht zouden kunnen inspireren!

Fijne avond,

Lotje

 

 

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

4 Comments

  1. Ik heb het poeder van Essence, maar die was al heel snel gebroken. Zo vervelend! Nu zit steeds mijn toilettas onder het witte poeder -_-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *