Nieuwe Kleurtrends Voorjaar 2015

Een nieuw jaar en dat betekent dat we nu kunnen uitkijken naar nieuwe trends op het gebied van mode en beauty. Na een sober najaar met veel zwart en grijze tinten zijn de trends dit voorjaar een mooie tegenhanger. Wie gek is op pasteltinten wordt zeker niet teleurgesteld! De kleurtrends zijn vastgesteld door kleurinstituut Pantone en hieronder neem ik  ze stuk voor stuk door.

Schermafdruk 2015-01-06 15.14.59
Het kleurenpalet van dit voorjaar is gebaseerd op een magische fantasiewereld. Dit is het jaar dat de designers zich dit jaar waanden is een wereld zonder hedendaagse stress of spanningen. Dat fantasiebeeld weerspiegelt de kleuren die je dit jaar zult zien. Het kenmerkt zich in veel bloemenprints (met name in zwemkleding) en tropsiche/landschap-achtige prints maar ook minimalistische en frisse maar zachte kleuren.

Koele tinten

Aqua Marine
De kleur Aqua Marine is een tint die ik zelf meer als een soort ijsblauw zou definiëren. Een “stressreducer” wordt hij genoemd. Het is een koele blauwe tint die goed samen gaat met basiskleuren als taupe, ecru, wit , grijs en marine blauw.

Scuba Blue
Als tegenhanger van deze koude blauwe tint zien we ook de kleur Scuba Blue. Die doet denken aan een tropisch paradijs en is speelser als kleur dan Aqua Marine. Deze kleur blauw kun je goed gebruiken in de accessoires die je draagt om je outfit iets speelser en meer “beachey” gevoel te geven.

Lucite Green
Lucite Green geeft een retro gevoel. Het is een lichte tint die veel weg heeft van mintgroen maar is in vergelijking tot die toch iets zachter. Het is niet een heel erg sprekende tint en de naam is goed gekozen want het doet ook echt denken aan dat plastic-achtige materiaal wat ook wel wordt gebruikt ter vervanging van glas.

Classic Blue
Classic blue zou ik het beste definiëren als marine blauw, waarmee alle andere tinten mee gecombineerd kunnen worden. Marine blauw komt eigenlijk elk voorjaar wel terug, zo wordt deze kleur altijd gecombineerd met wit. Het is een basistint als je iets in deze tint in de kast hebt hangen komt het altijd van pas!
Schermafdruk 2015-01-06 15.15.19

Warme tinten

Toasted Almond
Toasted almond is een zachtere versie van camel en geeft je volgens Pantone dat gevoel dat je op een eiland bent met je tenen in het zand. Hij is heel naturel en kan goed met alle andere kleuren gecombineerd worden.

Strawberry Ice
Deze tint is vrij rose en doet mij denken aan de kleur van rouge. Hij is niet erg wat koeler dan je van een aardbeikleur zou verwachten, maar deze kleur geeft de huid wel een warme en gezonde gloed. Zeker voor mensen die wat bleker zijn en meer kleur nodig hebben, is deze heel geschikt!

Tangerine
Tangerine is een oranjetint die niet zo heftig is als de verschillende kleuren oranje die we afgelopen jaren hebben gezien. Hij is stijlvoller en zachter maar wel speels.

Custard
Zoet, zonnig en speels dat kenmerkt het geel van dit voorjaar. Het geeft je het ultieme “Feel good” gevoel maar is toch vrij zacht, subtiel en relaxed.

Marsala
Dit is een van de meest opvallende kleuren van dit voorjaar. Het is een soort fundering als Classic Blue. Het is een krachtigere kleur die je aan wijn doet denken maar tegelijk ook iets bruins heeft. Je ziet dat veel cosmeticamerken nu al aan de slag gaan met deze kleur zoals bijvoorbeeld Sephora. Die heeft in samenwerking met Pantone al cosmetica in deze tint uitgebracht

Glacier Grey
Dit is een kiezeltint, een zachte grijze tint die erg relaxed overkomt. Het complimenteert alle andere kleuren die je hiermee combineert. Zo’n grijze tint is ideaal voor een mooie trenchcoat omdat het met alle andere kleuren van je kleding heel goed samengaat!

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *