Product review – Prime & Fine Pore Refining Anti-Shine base by Catrice

primeft

Prime & Fine is een lijn van Catrice met meerdere soorten primers en ik heb al eerder een primer van Catrice gereviewed en daar was ik enorm over te spreken! Tijd om een ander soort primer te reviewen! Waar kun je primer voor gebruiken en wat vind ik van deze prime & fine pore refining anti-shine base van Catrice? Je leest het in deze blog!

Als allereerst: waar kun je primer voor gebruiken?

Primer is een make-up basis die je kunt aanbrengen na je dagcrème. Het legt een extra laagje over je huid heen en daardoor voorkom je dat je make-up in de huid trekt of in de lijntjes van je huid. Make-up blijft zo veel beter zitten gedurende de dag! Ideaal als je een lange dag voor de boeg hebt, of wanneer je transpireert waardoor je make-up bijvoorbeeld kan uitlopen. Ik vind het ook makkelijker om foundation erover heen aan te brengen omdat de foundation meer over je huid “glijdt”.

Ook als je snel last hebt van onzuiverheden door foundation is primer echt ideaal! Je krijgt minder snel puistjes doordat je huid beschermd wordt door de primer. Daarnaast werken veel primers ook matterend, net als deze van Catrice. Onderstaand zie je hoe de substantie is:

primer catrice substantie

 

De fijne lijntjes in mijn huid zijn opgevuld door de primer, hierdoor is het makkelijker om foundation aan te brengen op een gelijkmatige en natuurlijk ogende manier. Nu glimt de huid op mijn handen niet echt, dus het matterende effect zie je helaas eigenlijk niet maar je ziet wel dat de huid van mijn handen er heel mooi en gelijkmatig uitziet.

Wat vind ik van de Prime & Fine Pore refining anti-shine Base van Catrice?

Laten we eerst even kijken wat hij belooft:

achter

 

Hij belooft glans te minimaliseren en optisch de grootte van poriën te verkleinen.

Nou ik vind dat hij de glans van de huid echt tegengaat en ook matteert, maar ik vind helaas niet echt dat hij je poriën echt verkleind. Ik heb ooit een product getest van Dr. Brandt (Pore minimizer) en daarbij zag je echt duidelijk verschil. Dat had ik bij dit product helaas niet.

Verder vind ik wel dat hij gemakkelijk te verdelen is over je gezicht als je een kwast ervoor gebruikt, met je vingertoppen gaat het wat lastiger. En hij is iets meer “light weighted”  dan de andere primer die ik van Catrice heb getest. Dat is ideaal voor mensen met een vettere huid, maar voor mij (ik heb een gecombineerde huid) is hij eigenlijk iets te licht qua structuur. Ik houd meer van romige primers, zoals die andere van Catrice de “Smoothing Refiner”:

primer2Wel matteert hij duidelijk je huid, dat is heel erg fijn en ik vind ook dat het aanbrengen van foundation veel makkelijker gaat!

Conclusie

Deze primer van Catrice heeft voor mij een hoop pluspunten als dat hij erg matterend werkt, gemakkelijk aan te brengen is en je hebt niet veel product nodig waardoor je er erg lang mee doet. Maar het minpuntje voor mij is dat hij dus erg licht-gewicht is en ik houd van meer crèmigere primers dus de andere primer van Catrice vind ik toch een stukje fijner!

Ik denk wel dat deze primer voor mensen met een onzuivere/vette huid erg fijn is, juist omdat hij niet zo vettig is qua substantie! Verder vult hij mooi lijntjes op en ziet je huid er ook mooier uit wanneer je hem hebt aangebracht! Een prima primer dus!

Deze primer van Catrice kost €4,59 en is te koop bij Kruitvat!

handtekening

 

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *