Product Review – Sublime Bronze by L’oréal

bronft

Dit bronzing product van L’oréal wilde ik heel graag testen omdat ik dol ben op bruin-zonder-zon producten en de Sublime Bronze van L’oréal is toch net even iets anders dan andere bronzingproducten! Lees verder voor de review!

Wie wil er nou niet een heerlijk bruin kleurtje. Maar omdat zonnebaden echt schadelijk is voor je huid, is het niet zo’n goed idee om te bakken in de zon totdat je zo bruin bent als de Kardashians. Gelukkig zijn er alternatieven, betaalbare alternatieven! Ik heb de droge, zelfbruinende mist van L’oréal geprobeerd en dit is wat ik allemaal heb ondervonden:

Wat viel meteen op?

Wat mij onmiddellijk opviel is dat dit, in tegenstelling tot de meeste bronzingproducten, een spray bronzer is! Vaker zie je dat zelfbruiners echt van die lotions zijn en dit is een zelfbruinende mist sprayIk dacht meteen: oh lekker handig!! Want wat ik vaak een groot nadeel vind van bruiningslotions is dat je je handen héél erg goed moet wassen na gebruik. Als je dat niet doet krijg je echt ontzettend lelijke bruine handen.

Wat mij ook nog opviel is dat deze zelfbruiner  een anti-bruinende geur moest hebben! En dat is ook erg interessant omdat alle zelfbruiners echt zo’n typische geur hebben. Dus dit product van L’oréal had al twee plussen toen ik hem wilde kopen!

Klein minnetje: de prijs. Hij kost €17.99. Best pricey eigenlijk, ik had €12 een mooiere prijs gevonden. Maargoed, het hangt er ook vanaf hoe lang je ermee doet en hoe vaak je het aanbrengt.

Hieronder zie je het spraymondje, het heeft een soort opvangrandje eromheen.

mondje

Hoe werken zelf bruinende producten eigenlijk?

Alle zelfbruinende producten bevatten een stof, Dihydroxiacetone (DHA) genaamd, en DHA reageert op de aminozuren uit je bovenste dode huidcellenlaag. Door deze reactie ontstaat dat bruine kleurtje. Heel simpel eigenlijk! Maar nu terug naar de Sublime Bronze:

Hoe werkte de Sublime Bronze van L’oréal?

De spray is gemakkelijk te gebruiken en alléén voor je lichaam, niet voor je gezicht. Voordat je de spray gaat gebruiken moet je even goed je huid scrubben, vooral GEEN bodylotion gebruiken en zorgen dat je huid droog is. Daarna kun je jezelf voorzien van een laagje bruiningsproduct dat je op ongeveer 40 cm afstand van je lichaam op je huid sprayt.

Oja wat héél belangrijk is is dat je het echt in de badkamer moet doen en dat je ervoor moet zorgen dat je geen witte handdoeken en dergelijke in de buurt hebt. Anders worden die ook bruin. De vloer vangt trouwens ook een laagje spraytan op omdat het natuurlijk overal heen gaat, dus let hierop :). Meest ideale = buiten sprayen (als het niet waait).

De mist spray dat uit het busje komt voelt echt als een mist; het is niet heel gericht en je hebt al snel een wolk van bruiningsspray om je heen. Maar ik vond dat wel fijn omdat de mist zo gemakkelijk verspreidt want als het product echt een soort “straal” had gehad, dan was ik misschien banger geweest dat bepaalde lichaamsdelen straks echt super bruin zouden zijn en andere delen niet.

Het was best lastig om echt die 40 cm afstand te houden, je gaat sneller toch dichterbij sprayen. Én het is echt onmogelijk om je rug ook te sprayen (geloof me, ik heb álle manieren geprobeerd) dus als je je hele body een bruin laagje wilt geven heb je een second hand nodig van een vriendin of wie dan ook.

Groot pluspunt was dat het heel snel introk of opdroogde. Vijf minuten na het sprayen kon ik me al aankleden!

Wanneer heb je resultaat?

Je kunt na een paar uur al resultaat merken, ik zag na een half dagje dat mijn armen en benen zeker al wat bruiner waren. En als je bijvoorbeeld ’s avonds nog even de handeling herhaalt, versterkt dat het effect. Zo kun je zelf goed in de hand houden hoe bruin je wilt worden. Hieronder zie je het effect op mijn benen (sorry geen voor-foto):bronzelegs

Je ziet (haha) dat ik mijn voeten gedeeltelijk heb gespray, maargoed, ik draag ook vaak pumps dus ik hoef niet zonodig onwijs bruine voeten. Zo kun je wel goed het verschil zien tussen het gesprayde gedeelte en het niet-gesprayde gedeelte.

Hoe was de geur?

Ik rook iets van een licht chemisch citrusluchtje tijdens het sprayen, maar die vervloog al snel en die typisch zelfbruiningsgeur was echt gewoon sterk aanwezig. Bluhg en die blijft aanwezig, vooral in je bed ook. Maar dat heb je echt met álle zelfbruiningsproducten.

Hoe lang houdt het effect?

Ik zou zeggen dat ik ongeveer drie dagen plezier heb gehad van één laagje spraytan. Maar als je de handeling na een dag herhaalt heb je natuurlijk langer het effect.

De conclusie

Mijn conclusie is dat dit zelfbruinende product van L’oreal echt een grote plus heeft als het gaat om het aanbrengen zonder zelf vieze handen te krijgen. De citrusgeur is ver te zoeken als je het hebt aangebracht, dus daar merk ik geen verschil in. Die typische zelfbruinergeur die komt er echt dwars doorheen! Ik heb wel het idee dat het met zo’n mist spray gemakkelijk is om jezelf van een heel gelijkmatig laagje te voorzien, mits je rustig sprayt en op goede afstand. Dus niet eventjes snel een spray’tje hier en daar! Bij die lotions moet je toch echt heel gelijkmatig uitsmeren en daar heb je bij dit product helemaal geen last van omdat de mist gemakkelijk verspreidt.

Ik zeg: zeker een aanrader als je op zoek bent naar een zelfbruinend product zonder de nadelen van vieze handen of ongelijkmatig effect.

De Sublime Bronze Spray kost €16,79 en is verkrijgbaar bij de drogist.

Ik hoop dat je deze review nuttig vond en als je nog vragen hebt of andere dingetjes, laat dan een comment achter!

handtekening

 

 

 

 

 

 

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *