Productreview – Allround Coverstick by Catrice

coverstickft

De Allround Coverstick is een nieuw concealerproduct van Catrice en ik ben echt verslaafd aan concealers, pansticks, coversticks, camouflage… Nouja, noem maar op! Dus tijd om deze coverstick van Catrice te testen!

Wat is een coverstick eigenlijk?
Een coverstick is een product waarmee je eigenlijk al je roodheden, vlekjes en kringen mee kunt verbergen. Heel erg handig als je bijvoorbeeld een pukkeltje hebt, of een rood vlekje. Dus het is echt voor specifieke plekjes bedoeld, niet om je hele gezicht mee te verbergen (LOL).

coverstick2

Wat valt meteen op aan de coverstick van Catrice?

Wat ik meteen opmerkte is dat de coverstick gemakkelijk uitblendt, maar een nadeel is wel dat het product ook heel snel in de lijntjes van je huid trekt. Ik heb de lichtste tint: nummer 010 “Nude”. Deze kleur is heel mooi licht, mat en heeft een hele koele kleur. Ideaal omdat er al veel warmte in mijn huid zit. Ik moet altijd koele tinten hebben voor mijn foundation en concealers enz. Daarnaast is het fijn dat dit product een stick is, want dat werkt makkelijk en hygiënisch.

Hieronder zie je wat er gebeurt op je huid:

coverstick

Je huid wordt er heel mat van en bleek zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Maar dat is prima want een coverstick is bedoeld om bijvoorbeeld onder of boven je foundation aan te brengen. Het moet alleen bepaalde plekjes verbergen. Dus het is handig om over een coverstick een product aan te brengen die de juiste kleur van je huid weer terugbrengt. Zo kun je je foundation eroverheen aanbrengen, of je huid afpoederen met een goed poederproduct. Ik vind het fijn om bijvoorbeeld eerst al je plekjes te verbergen met een coverstick en daar mijn foundation overheen aan te brengen.

Ik heb wat roodheden rondom mijn neus en hier en daar op mijn kind. Ook breng ik altijd wat concealer aan onder mijn ogen tegen de kringen. Ik heb de coverstick deze keer op mijn neus en kin uitgeprobeerd. Op mijn gezicht zag het er zo uit:

voornacoverstickJe ziet dat mijn neus en mijn kin veel minder rood zijn en veel egaler zijn van kleur. Toch vind ik het ietwat bleek, dus ik zou er zeker nog een foundation overheen aanbrengen. Ik zag wel dat het een uitdaging was om het rode vlekje op mijn wang goed weg te werken. Daarvoor heb ik echt nog meer product nodig in combinatie met mijn foundation.

Ik merkte dat het product heel zacht aanvoelt op je huid, je smeert het makkelijk uit. Ik vond de kleur goed, het maakt niet erg uit dat het zo licht is want bij een concealer moet je altijd de lichtste kleur nemen anders is de werking veel minder. Een te donkere concealer werkt echt verschrikkelijk slecht!

Conclusie

De allround coverstick van Catrice werkt heel gemakkelijk en snel. Dus als je ’s ochtends wat minder tijd hebt en je hebt wat vlekjes die je wilt wegwerken dan kun je dat gemakkelijk doen met deze coverstick. Ook al smeert hij gemakkelijk uit, hij trekt wel snel in de lijntjes van je huid. Ik zou aanraden om eerst toch nog een primer te gebruiken zodat het product minder in je huid trekt en de rest van de dag beter blijft zitten!

De coverstick is er in drie kleuren. Als je een blanke huid hebt zou ik voor de kleur gaan die ik ook kies, 010! Als je een licht getinte huid hebt dan zou ik voor de mediumkleur gaan en als je een getinte huid hebt kun je de donkerste tint pakken.

De Allround Coverstick van Catrice kost €2,99 en is verkrijgbaar bij Kruitvat!

Ik hoop dat je iets aan de review hebt gehad en als je nog vragen hebt of suggesties, laat dan een comment achter!

handtekening

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *