Productreview – Douglas: “Clean & Neat Fresh Cleansing Foam”

Ik ben dol op reinigingsfoams, omdat ze op een hele zachte manier je huid reinigen. Voor vandaag heb ik een productreview geschreven over de “Clean & Neat Fresh Cleansing Foam” van het beautysystem van Douglas.

Cleansing Foam Douglas

Maar allereerst:

Wat is een cleansing foam eigenlijk?

Een cleansing foam is een schuimend reinigingsproduct. Soms komt het als gel uit de flacon en moet je het tussen je handen laten opschuimen maar soms is het al schuim van zichzelf, zoals deze van Douglas bijvoorbeeld! Een cleansing foam is vaak erg geschikt voor de normale, gecombineerde of vette huid! Douglas is niet het enige merk die een dergelijk product in haar assortiment heeft, Vichy heeft er bijvoorbeeld ook eentje: Pureté Thermale. Maar daarover vertel ik straks meer!

Foto 23-07-15 12 19 24

 

Deze foam van douglas hoef je niet meer op te schuimen tussen je handen, dat werkt heel snel en gemakkelijk. Ook is één pompje voldoende om je hele gezicht mee te reinigen, dat vond ik heel prettig.

Dit belooft het product te doen:

Processed with VSCOcam with f2 preset

Uitleg op de verpakking

Even een samenvatting:

Het reinigt dus je gelaat van dagelijkse vieze deeltjes en make-up, het laat een verfrist en fluweelzachte huid achter. De foam bevat panthenol (hydraterend & oliënd effect) en witch hazel (=hamamelis; heeft een porie-samentrekkend en verzachtend effect). Zonder parabenen of minerale oliën, dat is prettig om te weten!

Dit zijn alle ingrediënten:

Ingrediënten Douglas Cleansing Foam

Hoe werkt het?

’s Ochtends en/of ’s avonds op je gelaat masseren en vervolgens afspoelen met water. Super makkelijk dus!

Wat vind ik ervan?

Ik vind dit product super makkelijk in gebruik, ik hem heb normaal gesproken onder de douche staan. Omdat het een hele plastic flacon is, gaat hij niet roesten o.i.d., dat vind ik echt heel gemakkelijk en gebruik ik hem op een washandje (als ik echt veel make-up eraf moet halen) of gewoon met mijn handen. Ook vind ik de geur heel aangenaam, hij ruikt fris maar toch ook heel zacht en het prikt niet op de huid. Ook laat hij niet zo’n droge huid achter als je klaar bent met je huidreiniging, al heb ik (ik heb een droge huid) nog wel de behoefte om daarna nachtcrème aan te brengen bijvoorbeeld.

Waar ik dit product trouwens ook voor gebruik is gewoon als een soort douchegel! Echt heerlijk als je je bijvoorbeeld net hebt geschoren omdat het product zo ontzettend zacht is voor de huid en dus absoluut niet prikt.

Zijn er nog minpunten?

Eigenlijk niet echt, op een klein puntje na: hij lijkt wel erg op het product van Vichy “Pureté thermale”! De cleansing foam van Vichy kun je ook op een watje gebruiken en daarbij heb je niet altijd water nodig om je make-up eraf te kunnen halen. Dat heb je helaas bij dit product van Douglas niet. Dat had ik eigenlijk stiekem wel gehoopt… aangezien de flacons zo ontzettend op elkaar lijken en ik dacht dat dat met de twee producten ook zo zou zijn. Verder vind ik deze van Douglas iets voller van structuur en de geur is wat sterker. Die van Vichy is iets luchtiger qua structuur en bevat minder ingrediënten. Hij bevat bijvoorbeeld geen alcohol en die van Douglas wel.

Foto 23-07-15 12 57 53

 

Conclusie:

Los van de vergelijking met het product van Vichy, is het een hele fijne reinigingsfoam. Hij reinigt je huid perfect maar toch op een zachte manier, zonder dat je huid daarna geïrriteerd aanvoelt. Ook is hij heerlijk om voor andere delen van je lichaam te gebruiken, zeker niet alleen voor je gezicht. De prijs is ook fijn €12,95, en omdat je slechts één pompje nodig hebt voor je hele gezicht doe je er heel lang mee! Ik zeg: zeker een aanrader!

Ik hoop dat je deze review leuk vond, en als je zelf nog tips hebt of vragen of andere dingetjes, laat het me weten in een comment!

handtekening

 

 

 

 

 

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

2 Comments

 1. Lijk me een zeer goeie producten zo te lezen.
  Ik zelf moet altijd uit kijken wat ik aan koop, omdat ik een zeer gevoelige huid heb.

  • Haay Heidi,
   Dankjewel voor je comment! Ja dan moet je inderdaad oppassen met wat je koopt! Ik vond deze foam erg fijn!
   XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *