Review – MiraCurl by Babyliss Pro

mirac

Misschien ken je de Miracurl van Babyliss wel? Ik was heel erg benieuwd naar dit krulapparaat omdat hij zo ontzettend anders is dan andere krultangen! Toen ik hem van een lieve vriendin als kerstcadeau had gekregen, moest ik hem gewoon testen in een video! Het resultaat zie je in deze review!

Wat is de MiraCurl precies?

Het is een (vrij) nieuw krulapparaat van Babyliss en echt een hele bijzondere in de categorie krultangen. Hij maakt namelijk de krul zelf, je hoeft eigenlijk vrijwel niets te doen behalve een pluk haar in het apparaat te stoppen. Ideaal klinkt het, dus tijd om het te proberen! Is het ook echt zo gemakkelijk?

Hoe werkt het?

Het apparaat is binnen een paar seconde opgewarmd, daarna stel je de temperatuur in (175/185/200 graden), de tijd (8/10/12 seconden) en de draairichting van de krul (rechts/links/afgewisseld). Je neemt een pluk van 1,5 cm breed of kleiner als je erg lang haar hebt zoals ik, die borstel je goed door en legt hem in het huisje van het apparaat. Daarna draait het apparaat de pluk haar naar binnen, een warmte-element zorgt ervoor dat de krul erin komt. Daarna telt een timer piepend af en kun je de krul uit het huisje halen.

Bekijk hieronder de video die ik erover heb gemaakt:

Wat vond ik van het resultaat?

Ik had een klein beetje gemengde gevoelens over het resultaat. De krullen vond ik geweldig, zo’n resultaat heb ik nog nooit eerder gezien. Maar ik vond de krullen er wel heel ‘hard” uitzien en heel erg strak erin. Ik vond het mooier als de krullen iets losser erin zitten, dus na het borstelen vond ik de krullen er mooier uitzien!

Dit is na het borstelen:

krul

borstel

Werkt het echt zo makkelijk als het eruit ziet?

Ja, als je het goed doet is het echt heel makkelijk! Maar je moet wel de juiste hoeveelheid haar pakken per plukje, want pak je teveel… dan is het resultaat ook echt slecht. Dus goed oppassen met de hoeveelheid haar. Daardoor duurt het krullen voor je gevoel ook erg lang. Maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, gaat het heel goed en makkelijk! Ik had een keer dat mijn haar erin vast bleef zitten door een knoop in mijn haar, gelukkig kreeg ik mijn haar er wel snel uit. Ook moet je zorgen dat er geen andere haren verstrikt raken in het apparaat. Vooral met van die  kortere babyhaartjes had ik dat :P.

Conclusie

Het is een fijn en bijzonder apparaat, ik heb nog nooit zoiets eerder gehad! De krullen zijn ook heel anders dan ik gewend ben, dus het geeft een hele aparte look! Maar ik denk wel dat dit apparaat echt het fijnst is voor mensen met halflang haar tot de schouders, omdat je dan dikkere plukken per keer kunt pakken. Dat werkt sneller, ik moest echt inie mini plukken pakken waardoor ik relatief lang bezig was. En je moet ook direct de krullen fixeren met haarlak! Daardoor blijven de krullen veel beter zitten, want gedurende de tijd dat ik bezig was, zakten andere krullen alweer een beetje uit. Maar de krullen waar ik echt veel geduld mee had zaten er wel heel mooi in, dus als je er goed de tijd voor neemt kun je er een heel mooi resultaat mee behalen!

Ik hoop dat je deze review leuk vond en als je nog tips, suggesties of vragen hebt, laat het me weten!

handtekening

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

2 Comments

  1. Bedankt voor je review. Overweeg om hem te kopen. Krullen met een gewone krultang lukt me echt niet. Ik hou mijn haar niet strak genoeg volgens mij. Het trekt op niets als ik dat doe, dus misschien is dit wel een optie. Bedankt voor je review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *