Snelle Tips – Tegen wallen of kringen ’s ochtends

kringenft

Soms heb je van die nachten dat je iets korter slaapt (na uitgaan) of slechter slaapt (door stress) en dan kan het dat je ’s ochtends met wallen of kringen onder je ogen opstaat. Er zijn meerdere oorzaken voor wallen of kringen. Maar wat kun je hier tegen doen? Ik geef je wat snelle en makkelijke tips!

Wallen zijn trouwens iets anders dan kringen, wallen zijn echt dikke ogen doordat vocht zich ophoopt rondom je ogen en kringen zijn van die blauwe/paarse kringen om je ogen heen.

x

Hoe ontstaan kringen?
Donkere kringen ontstaan doordat de bloedvaatjes onder je huid doorschijnen door je huid. Wanneer je een slechte weerstand hebt, of je lichaam is sowieso in slechtere conditie kan het zijn dat je huid hierdoor iets dunner is. Daardoor schijnen de bloedvaatjes gemakkelijk door je huid heen en daarom zie je van die donkere paarse of blauwe kringen.

Wat kun je tegen kringen doen?
Je kunt ervoor zorgen dat de bloedvaatjes zich iets meer samentrekken door bijvoorbeeld een tissue om een ijskoude lepel (die je een nachtje in de vriezer hebt gelegd) iets van een minuutje tegen je kringen aan te houden. Die tissue tussen de lepen en je huid is wel echt heel belangrijk anders kun je je huid beschadigen! Dit is echt super makkelijk en werkt meteen! Als je iets langer de tijd hebt, dan kun je ook kamilletheezakjes gebruiken die zijn afgekoeld en die 15 minuten onder je ogen laten rusten. Kamille heeft een oplichtend effect.

Natuurlijk is concealer ook altijd een goede oplossing! Maar dat is meer om de wallen te verbergen. De coverstick van Catrice zou bijvoorbeeld een goede optie kunnen zijn, die ook nog budgetproof is!

Hoe ontstaan wallen?
Om te beginnen zijn er twee soorten wallen, vochtwallen en vetwallen. Helaas kun je niks doen tegen vetwallen… dan moet je echt naar een cosmetisch arts. Maar aan vochtwallen die je ‘ ochtends hebt, kun je wel degelijk wat doen! Die ontstaan doordat het vocht dat uit je bloedvaten treedt, door slechte circulatie niet meer wordt afgevoerd zoals tijdens het slapen. Dan is je lichaam in rust en lig je waardoor vocht minder snel wordt afgevoerd. Meestal na het douchen trekken deze wallen wel weg, maar mochten ze iets minder makkelijk weggaan dan heb ik nog wel een tip!

Wat kun je tegen wallen doen?
Tegen vochtwallen werkt zachtjes masseren heel goed! Als je bijvoorbeeld een oogcrème aanbrengt probeer dan met zacht roterende bewegingen van je vingertoppen de crème te verdelen en je bloedcirculatie te stimuleren. De huid onder je ogen is heel teer, dus ga zachtjes te werk!

Wat trouwens ook heel goed werkt tegen zowel kringen als wallen is nog makkelijker: veel water drinken, geen alcohol en cafeïne en natuurlijk niet roken.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt! En als je zelf nog andere tips hebt, laat het me dan weten in de comments!

handtekening

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *