Tips – Hoe zorg je dat lipstick beter blijft zitten?

Foto 03-02-15 08 24 03

Even koffiedrinken, een broodje eten en voor je het weet is je lipstick er alweer af! Een heel vervelend probleem, want je blijft de hele dag checken of je lipstick nog wel op je lippen zit. Je wilt ook weer niet met half gestifte lippen rondlopen. Maar wat kun je hier tegen doen?

Waarom gaat lipstick eraf?

Lipstick is over het algemeen een hele smeuïge substantie, een dikke crème-achtige substantie die je aanbrengt op je lippen. Nu geldt eigenlijk: des te crèmiger de lipstick, des te makkelijker hij eraf gaat. Dus alle high-shine lipsticks, die zijn sowieso niet long lasting. Daarnaast vernieuwt de huid van je lippen zich ook erg snel omdat we ermee praten, eten, zoenen en noem maar op. De doorbloeding ligt over het algemeen hoog. En zo krijgen we ook sneller velletjes (dode huidcellen) waardoor de lipstick die je zo zorgvuldig had aangebracht ook gemakkelijker met de dode huidcellen er weer vanaf gaat.

Hoe zorg je dat je lipstick beter blijft zitten?

1.Scrubben

Als allereerst, voordat je elke dag lipstick aanbrengt, moet je zorgen dat je geen losse velletjes hebt op je lippen. Dus scrub je lippen bijvoorbeeld, ik doe het met een nat washandje of ik maak een puntje van een handdoek nat en wrijf dat over mijn lippen heen. Zo haal je alle velletjes en dode huicellen weg.

2. Houd je lippen niet te vet

Daarna moet je ervoor zorgen dat je lippen niet te vettig zijn als je lipstick aanbrengt. Want als je vettige lippen hebt, van bijvoorbeeld vaseline of een ander lipverzorgingsproduct dat je hebt aangebracht, gaat je lipstick er sneller af. Je lipstick hecht dan aan dat lipverzorgingsproduct in plaats van aan de huid. Als je echt extreem droge lippen hebt, breng dan een oogcrème aan op je lippen. Zo zorg je dat je lippen even een boost krijgen en een oogcrème is minder vet.

3. Fixeer je lipstick

Fixeren wat is dat? Het werkt als volgende: je brengt je lippenstift aan, hapt hem af aan een tissue (zo verwijder je overtollige lipstick) . En daarna breng je een laagje poeder aan, losse poeder of compact powder dat maakt niet heel veel uit. Je kunt het poeder op je lippen deppen met je vinger of met een kwast aanbrengen. Vervolgens breng je nog een laagje lipstick aan.

4. Breng lippotlood aan over je hele lippen

Als je lippotlood aanbrengt voor je de lipstick aanbrengt, over je hele lippen dan zorg je dat als je lipstick er een beetje af gaat, je het lippotlood nog ziet en daardoor lijkt je lipstick er niet af te zijn. Daarnaast is lippotlood een heel mooi droog product en als je daarop je lipstick aanbrengt, blijft je lipstick ook nog eens beter zitten. Ideaal!

Als laatste wil ik nog even zeggen dat ik heel tevreden ben met de long lasting  lipstick uit de Collection Exclusive van L’oréal. (zie foto) Die blijft heel goed zitten en de pigmentatie is ook ongelooflijk!

Ik hoop dat je iets aan deze tips zult hebben en als je zelf nog tips hebt, laat dan een comment achter onder mijn blog!
Liefs, Lotje

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *