Tips: Hoe zorg je dat nagellak beter blijft zitten?

Schermafdruk 2015-02-13 20.38.50

Je hebt net nagellak aangebracht en je hebt er zo je best op gedaan om het netjes aan te brengen. Alles zit er piekfijn op en voor je het weet… is je nagellak er alweer af! Een grote bron van frustratie (ik ken het echt!) en daarom wil ik jullie wat tips meegeven om te zorgen dat nagellak beter blijft zitten!

Ten eerste wil ik zeggen dat de kwaliteit van de nagellak een grote bepalende factor kan zijn. Sommige nagellakken  zijn van mindere kwaliteit en hechter daardoor slechter aan je nagelplaat. Maar ook als je OPI nagellak gebruikt of die nagellak Dior kan het zijn dat deze er toch snel afgaat! Dus dit even terzijde.

Tip 1. Gebruik basecoat
Basecoat is een transparante nagellak zonder kleur en je moet hem eigenlijk zien als een soort primer. Je brengt hem eerst aan voor je je kleurnagellak aanbrengt. Basecoat zorgt er als eerste voor dat je nagellak niet in je nagelplaat trekt (bijvoorbeeld bij rode nagellak wil deze nog wel eens je eigen nagel ook van een rode gloed voorzien). Daarnaast zorg het ook ervoor dat de nagellak die je daarna aanbrengt veel beter blijft zitten! Heel fijn! Basecoats kun je overal kopen en van ieder merk!

Tip 2. Polijst je nagelplaat
Ken je van die nagelvijlen die vier stappen hebben? Dat zijn speciale nagelvijlen waarmee je ook je nagelplaat kunt polijsten. Wat doe je dan precies? Je zorgt ervoor dat je nagelplaat veel gladder, mooier en glanzender wordt. Ook kun je hiermee trouwens de gloed die een andere nagellak op je nagel heeft achtergelaten, er vanaf vijlen. Doordat je nagelplaat gladder is, blijft de nagellak veel beter zitten! Echt een geweldig product!

Tip 3. Zorg dat je nagelplaat vetvrij is
Als je nagelplaat vettig is (door handcrème of eten of wat dan ook) hecht de nagellak minder goed aan je nagelplaat. Dus wat ik doe, is dat ik altijd mijn nagels nog even nareinig met een beetje alcohol of nagellakremover. Werkt heel goed!

Tip 4. Gebruik topcoat
Echt een dooddoener…  iedereen kent topcoat. Maar  niet iedereen gebruikt het. En ik snap het, we hebben allemaal weinig tijd enzovoorts maar het werkt echt heel goed! Topcoat beschermt tegen stoten en geeft extra bescherming! Daarnaast geeft het echt zo’n fantastische glans aan je nagellak. Er bestaan tegenwoordig ook matte topcoats, speciaal voor matte nagellakken. Ideaal toch?

Tip 5. Lak niet je nagelriemen mee
Ik zie echt heel veel posts voorbij komen op Instagram van mensen die hun nagelriemen ook meelakken. Als je dit doet dan plak je ten eerste je nagelriemen vast aan je nagelplaat. Dit is niet goed en het ziet er ook niet netjes uit. Leer dus je nagels lakken zonder dat je je nagelriemen raakt. Je huid vernieuwt zich heel snel, dode huicellen laten los. Dus ook je nagelriemen vernieuwen zich, daardoor gaat de nagellak er vanaf en kan ook de nagellak op je nagel er mee vanaf trekken. Dus probeer je nagelriemen niet te raken!

Dit waren alle tips die ik ken, ik hoop dat je er iets aan hebt gehad! Heb je nog andere tips? Laat het me weten in de comments!

Liefs en een fijn weekend,

Lotje

 

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *