Tips om je kledingkast op te ruimen

 

Een van de beste redenen om je kledingkast op te ruimen is dat je daarna weer plek hebt voor nieuwe dingen. Behalve dat, kan opruimen je ook echt zo’n volmaakt gevoel geven. In deze blog geef ik je tips om je kledingkast makkelijk op te ruimen.

Toevallig ben ik echt de rommeligste persoon die rondloopt op aarde; ik kan vanuit niets een hele berg rommel creëren. En daar heb ik ’s ochtends maar 1 minuut voor nodig. Toch ben ik best goed in opruimen en wil ik graag de volgende tips met je delen want een opgeruimde kast IS AWESOME!

Tip 1. Gooi alles wat je de afgelopen twee jaar niet hebt gedragen weg
Au, drastische maatregel he? Maar hij werkt zó goed. En dan niet zeggen van: nee maar ik gá het echt nog wel aantrekken!! Want we weten allemaal dat dat niet zo is. Je hebt je:
– favoriete items, die je elke twee weken draagt
– bijzondere items; eens per seizoen
– zeldzame items die je misschien eens per jaar uit de kast haalt voor een bepaalde gelegenheid

Maar de uitgestorven items, die belanden vaak achteraan of onderin de kast. En zeg nou eerlijk; is het niet een beetje bizar dat je sowieso nog items in de kast hebt die je zoo lang niet aan hebt gehad?

Tip 2. Zet alles wat je niet meer draagt op marktplaats
Deze tip is zo fantastisch. Want jij kunt iemand anders blij maken met jouw kleding en jij wordt weer blij van de kastruimte die het oplevert. En had ik al de financiële voordelen opgenoemd? Money voor nieuwe kleding!! YES!

Tip 3. Gooi alles uit je kast en begin opnieuw met opvouwen
Deze tip gaat je zoveel ruimte opleveren! We zijn geneigd dingen weer terug in de kast te gooien als je ’s ochtends je selectie voor die dag aan het maken bent. Waardoor alles een grote mess wordt uiteindelijk. Dus begin lekker fris en fruitig opnieuw, kun je mooi alle onbelangrijke dingen onderop de stapels leggen.

Tip 4. Geef je kleding weg aan het goede doel
Er zijn heel veel organisaties die kleding inzamelen. Dit zijn niet alleen hulporganisaties trouwens maar ook bij bijvoorbeeld H&M kun je je kleding inleveren. In veel winkels staat zo’n box waar je je kleding in kunt doen en die kleding wordt dan gerecycled tot nieuwe kleding. Go duurzaamheid!

Uiteindelijk geeft een opgeruimde kast je zo’n lekker en stressloos gevoel, dus gewoon op een regenachtige middag aan beginnen! Het is een kwestie van doen en op een gegeven moment ben je zo lekker bezig dat je vergeet dat het niet echt een leuk karweitje is. Maar dan is je kast wel flawless opnieuw ingeruimd! Go for it!

Tip 5. Categoriseer je kleding
Als je je kleding opnieuw aan het opvouwen/ophangen bent, sorteer dan alle items bij elkaar. Dus hemdjes bij elkaar, blouse bij elkaar, rokken, sportkleding bij elkaar etc. Zo krijg je niet alleen meer overzicht maar zie je ook duidelijk waar je veel te veel van hebt en waar je misschien nog een paar aanvullingen voor kunt kopen. Ik sorteer ook nog op kleur, dat oogt super rustig en netjes en kun je het heel makkelijk terugvinden.

Tip 6. Hang zoveel mogelijk kleding op
Gevouwen kleding wordt veel sneller een grote berg rommel, dus hang zoveel mogelijk jurkjes, blousen, broeken en rokken op. Maak desnoods een extra rekje of bevestig kledinghaken aan je muur. Sommige kleding blijft mooier als je het ophangt, maar andere kleding kun je beter opvouwen. Zoals zware wollen vesten of truien. Die kunnen gaan uithangen, dus die zou je beter kunnen opvouwen bijvoorbeeld.

Dit waren de tips die ik voor je heb, heb je zelf nog andere tips? Let me know!

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *