Tips om je krullen beter te laten zitten

krullen

We kennen het allemaal, je hebt net hele mooie krullen gezet met de krultang en voor je het weet zijn ze allemaal alweer uitgezakt. Daarom wilde ik een nieuwe blog schrijven waarin ik je tips geef om je krullen extra lang te laten zitten!

De juiste techniek
Het begint eigenlijk allemaal met techniek. Daarom wil ik eerst met wat tips over de juiste techniek beginnen.

Tip 1. Laat de pluk lang genoeg om de krultang heen zitten
Zodra je een haarpluk indraait om je krultang, laat hem dan lang genoeg warm worden. Je voelt het zelf al, als je voorzichtig je haar aanraakt om de krultang heen, of de pluk al warm genoeg is. Ik neem altijd zelf 15 seconden om de krultang zijn werk te laten doen. Grotere plukken hebben langer nodig, en kleinere plukken kunnen wel iets korter!

Vergeet niet dat kleinere plukken beter werken! Je hebt er wel iets langer de tijd voor nodig, maar de krullen blijven beter zitten als je kleinere plukken per keer krult!

Tip 2. Trek de pluk niet uit zijn gekrulde vorm
Het moment dat je krultang uit je krul draait is hét cruciale moment. Zorg dat niet je krul ermee uittrekt. Zodra je de krul niet meer intact houdt in de vorm, en dus uit de vorm trekt, is het effect echt met 80% weg. Dus probeer de krul in de juiste vorm te houden terwijl je de krultang eruit draait.

Tip 3. Gebruik clips
Ik gebruik altijd clips om de krullen vast te zetten nadat je de krultang eruit hebt gedraaid. Je draait de krul op en zet hem vast met clip op je hoofd. Zo kan de krul afkoelen in de gekrulde vorm. Eventueel kun je er ook direct wat haarlak overheen spuiten. Dit werkt echt amaaaazing! Die clips kun je niet kopen bij een drogisterij, je moet even naar een kapperswinkeltje waar ze andere kappersproducten verkopen. Daar kun je ze halen, ze kosten iets van €5,- en dan heb je een setje van 10.

Producttips
Ik heb al heel wat producten uitgetest en wil je graag wat van mijn favoriete producten laten zien waarmee ik de beste krullen creëer.

1. L’oreal – Elnett hairspray – styling heat spray curls

Schermafdruk 2015-03-25 09.29.23
Dit product is nog niet heel lang op de markt en werkt amazing! Het is een spraylotion, die je insprayt en laat opdrogen voordat je krullen maakt. Het zorgt ervoor dat je haar beschermd wordt tegen de hitte van de krultang en zorgt dat de krullen beter blijven zitten gedurende de dag. Ze hebben hier ook een volumevariant van en een variant voor het stijlen van je haar. Deze kost €7,99 en kun je bij de drogisterij kopen!

2. KMS – Free Shape – Hot Flex Creme

Schermafdruk 2015-03-25 09.35.57
Dit product is super geschikt voor meerdere haarstijlen! Je kunt er mooie krullen mee maken maar ook je haar stijlen.  Het beschermt je haar tegen de hitte van de stijltang of krultang. Alhoewel de hold niet erg sterk is, vind ik dit toch een super product. Vooral omdat je zo super zachte krullen kunt creëren. Met zo’n spraylotion als bovenstaand, krijg je snel toch veel hardere krullen en met deze crème creëer je zijdezachte krullen. Er bestaat ook een spray van deze variant, maar die heb ik nog niet geprobeerd. Dit product is wel iets prijziger, €22,80 en is verkrijgbaar bij kappers die KMS verkopen. Ik zou aanraden om dit product te combineren met een goede laag haarlak om toch een goede hold te garanderen.

3. L’oreal Elnett Satin Hairspray

Schermafdruk 2015-03-25 09.43.46

Ah een van mijn all time favorites. Zo geweldig deze lak! Er bestaat voor mij geen fijnere. De geur is zelfs heerlijk en je kunt zelf kiezen hoe stevig je de haarlak wilt. Ik neem vaak de Extra Strong Hold. Je kunt er bijvoorbeeld een pluk mee insprayen voordat je de krultang om je haar zet, maar ook natuurlijk kun je de krul na het krullen ermee fixeren. Wat je zelf prettig vindt, of allebei (zoals ik doe). Wat ook prettig is, is dat de haarlak er ook gemakkelijk ’s avonds weer uit te borstelen is. Bedenk alleen dat dit geen hitteprotectie biedt, verder een top product!! Een grote bus kost ook €7,99. Je kunt natuurlijk ook een tas-formaatje kopen, dan ben je met een paar euro al klaar.

Dit waren de beste tips die ik jullie kan meegeven. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad en als je nog andere tips hebt, laat het me dan weten in de comments! Ik heb trouwens ook een vlog gemaakt over het zetten van krullen. Die kun je hier zien

handtekening

 

 

 

 

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *