Tips voor een droge huid

droogIn de winter voelt je huid veel sneller droog aan door de kou en de snijdende wind. Daardoor kun je velletjes krijgen, schrale plekken en dat kan behoorlijk vervelend zijn. In dit artikel vertelt dermatoloog Dr. Heydendael over wat je tegen droge lippen kunt doen en ik geef je in een video tips voor een droge huid.

Door Dr. Heydendael

“Tips voor droge lippen”

De eerste sneeuw viel dit weekend en je voelt de lucht ogenblikkelijk droger worden. Veel mensen voelen dat ook aan hun huid. Eerst worden je lippen vooral rood en daarna volgt een trekkerig gevoel. Behoefte om met je tong je lippen nat te maken. Kortstondig geeft dat verlichting maar eigenlijk helpt het niet, speeksel bevat zelfs enzymen die ook licht schade kunnen geven aan je huid. De centrale verwarming draagt ook bij aan het probleem, daardoor wordt in huis de lucht ook droog. “

Wat kun je er tegen doen?

“Het uitdrogen van de huid van je lippen gaat heel snel, voordat je het weet drogen je lippen zo erg uit dat er scheurtjes en velletjes ontstaan. Onbewust proberen mensen de velletjes met hun tanden er af te trekken, maar terwijl je gekke bekken trekt richt je een klein bloedbad aan. Beter is om nog voor dat stadium in te grijpen. En dat doe je het beste met vettige producten en dan smeren! smeren! en nog eens smeren! Vele soorten fabrikanten maken speciale sticks of zelfs lipbutter. Zelf ben ik een voorstander van pure vaseline. Dat bevat zo min mogelijk parfumstoffen en andere toegevoegde middelen. Het plakt nogal, waardoor het wat langer bescherming biedt. En ander voordeel is dat het leuk glanst zoals een lipgloss. Mijn Oma liet mij als kind mijn lippen insmeren met echte roomboter. Als je niets in huis hebt kan dat zelfs ook helpen.”

Hieronder kun je de video zien waarin ik je tips geef voor een droge huid!

Ik hoop dat je wat aan deze blog hebt gehad en als je nog tips, vragen of suggesties heb, laat dan een comment achter!

handtekening

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

2 Comments

  1. Ik ken der alles van, ik heb al van af kleinstijd altijd al droge huid gehad.
    zelf in de winter heb ik wondjes achter mijn oren.
    maar ik verzorg het altijd heel goed.
    lijk de handen wist ik en doe ik ook.
    Maar voor de voeten wist ik het niet, ga ik zeker toe passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *