Tips – Zo kom je uit je winterdip!


De winter heeft iets sprankelends, vooral in december wanneer er overal lichtjes in de stad zijn en de kerstboom vrolijk staat te stralen in je woonkamer. Echter, in januari en februari is het altijd weer erg afkicken na de feestdagen. Dan breken pas echt de “donkere” dagen aan en een winterdip is dan onafwendbaar. Zelf heb ik daar altijd best last van, maar weet ik gelukkig ook wat je eraan kunt doen! In deze blog tips om van je winterdip af te komen!

Een goed begin is het halve werk

Hieronder vind je de tips om zelf het stralende middelpunt te worden in de winter en je niet te laten afleiden door kou/regen/ wind/sneeuw/korte dagen/chagrijnige mensen & niks te beleven-dagen.

 1. Maak het op een andere manier gezellig in je huis!

  Het moeilijkste vind ik in januari altijd om de kerstboom weg te doen, ik laat hem echt met gemak (te) lang staan. En dan is de kerstboomophaalservice van de gemeente allang geweest en sta je (of een vriend, thanks nog by the way!!) vervolgens in je woonkamer te proberen je kerstboom in stukken te knippen en in vuilniszakken te stoppen. *help me herinneren dat ik hem volgend jaar wel buiten zet als de gemeente hem gratis ophaalt*

  Bloemen
  Maar manieren om het ook gezellig te maken is bijvoorbeeld door een mooie bos rozen neer te zetten in je woonkamer. Mijn voorkeur gaat naar rood of wit (classy & altijd goed). Op de markt kun je vaak twee kleine bossen voor €6 euro vinden en als je lief voor de rozen bent doe je er ongeveer anderhalve week mee.

  Inrichting
  Ook wissel ik de kussenhoezen af en waxinehouders, koop ik een andere plaid of tik bij de kringloop een nieuw tafeltje voor een tientje op de kop.

  Ik heb overigens de lichtjes die over een kunstwerk hangen, wel daar gelaten. Het gaf zo’n waanzinnig effect dat ik ze niet kon weghalen :D.

 2. Onderneem dingen

  Het is altijd drukdrukdruk in december met van alles en nog wat! Maar de dingen die je in december doet zoals: warme chocomel drinken in de stad, etentje hier en daar en die soort dates moet je ook zeker blijven door in het nieuwe jaar: Biosavondjes! Museummiddagen! Neem gitaarlessen! Plan een high tea in! Of een pizza-night met vrienden (mijn favoriet).

  Of fijne stay-at-home activiteiten zoals: Pop the champagne (jajaja!! Champagne werkt altijd!!) Kook uitgebreid! Plan een netflix-marathon in! Verf dat ene kastje wat je altijd al wilde opknappen! Ruim je ladekast op! (niet leuk, maar voelt oh zo fijn achteraf en dit is echt niet gelogen haha!)

 3. Werk aan je carrière

  Niets geeft zoveel energie als een nieuwe baan! Het zorgt voor frisse uitdaging, brengt je in contact met nieuwe mensen en je ontdekt weer onverwachte kanten & vaardigheden van jezelf! Ook is het  goed om af en toe op sollicitatiegesprek te gaan, gewoon om jezelf te laten zien en gesprekken te oefenen! Work hard, play hard!

 4. Neem een nieuwe coupe!

  Een middagje kapper geeft me altijd weer zo’n heerlijk gevoel, alsof je zo goed als nieuw bent! En dan hoef je natuurlijk geen hele drastische veranderingen in te brengen. Gewoon een paar highlights, puntjes eraf of even je uitgroei laten bijwerken. Ik zeg: een nieuw jaar is de perfecte tijd voor nieuw haar!

 5. Maak van je ontbijt/lunch/diner een feestje

  koken met Lotje

  Ik ben dol op koken maar het rare is dat we in december hele kunstwerken neerzetten op tafel (of we gourmetten, wat trouwens ook helemaal prima is) maar in het nieuwe jaar lijkt het ineens tot aan Pasen weer afgelopen. Wat een onzin! Ik vind dat je net als Champagne drinken na oud & nieuw, ook gewoon haute cuisine kunt koken in het nieuwe jaar! Vooral samen is dat zo leuk om te doen! Dus koop verse ingrediënten & wijn (vooral wijn!), zet je koksmuts op, trommel een kookvriend(in) op en ga ervoor!

 6. Plan tijd voor jezelf in!

  muntthee
  Als je volle dagen werkt of naar school gaat dan houd je zo weinig tijd voor jezelf over! Soms vergeten we gewoon af en toe te niksen en dat is juist net zo belangrijk als wél dingen ondernemen.  Niet altijd even makkelijk, want dan moet je ineens jezelf entertainen. Wat ik heel fijn vind is LINDA lezen op de bank met een grote pot thee en een fijne spotify-playlist op de achtergrond. Of Netflix met thee. Eigenlijk gaat alles heel goed samen met thee drinken :D.

 

Ik hoop dat je deze blog leuk vond om te lezen. Maar wat doe jij eigenlijk om door je winterdip heen te komen? Laat het me weten in de comments!

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *