Video – “Welke oogschaduw past bij welke kleur ogen?”

Heb je ook altijd bruine of grijze oogschaduw? Wat zonde! Er zijn zoveel mooie kleuren oogschaduw op de markt! Maar welke kleur moet je dan kiezen? Ik leg je in onderstaande video uit welke kleuren oogschaduw bij welke kleuren ogen passen en hoe je deze aanbrengt.

In de video verwijs ik naar de kleurencirkel van hieronder, die kan je helpen de juiste kleuren te kiezen:

kleurencirkel

 

Zoals je ziet staan blauw en oranje tegenover elkaar, groen en rood en paars en geel. Dit zijn dus contrastkleuren en als je twee contrastkleuren vermengt ontstaat er altijd grijs.

Om nog eens samen te vatten welke kleur oogschaduw bij welke kleur ogen past, zet ik het in het kort nog op een rijtje:

Blauwe ogen
Oranje, brons kleuren, maar ook paars en lila is erg mooi bij blauwe ogen.

Bruine ogen
Paarstinten zoals aubergine, lila en zachtroze, maar ook blauwe tinten en zelf vind ik smaragdgroen ook erg mooi!

Groene ogen
Veel paarstinten staan mooi, maar ook rood (denk meer aan koraal of brons) en roze.

Eigenlijk daag ik je uit om veel te proberen en je niet vast te pinnen op bovenstaande kleuren. Het verschilt echt per persoon en huidskleur en haarkleur wat bij je past. Daarnaast zijn er zo ontzettend veel kleuren oogschaduw op de markt dat het zonde is om altijd maar bij één kleur te blijven.

Dus ik zou zeggen probeer het uit en laat me weten wat jij fijne kleuren vindt! Vergeet niet te abonneren op mijn youtubekanaal, dan blijf je gemakkelijk op de hoogte van nieuwe video’s!

Liefs,

Lotje

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

4 Comments

 1. Hoi lotje,
  Ik kijk nu voor t eerst je hele filmpje en ik vind hem erg leuk en handig! Ik ben zelf helemaal niet wegwijs met make up en ik denk dat ik met dit filmpje al veel meer kan. Ik ga het morgen uitproberen en ik ga je andere filmpjes ook bekijken! Erg leuk dat je dit doet.

  Liefs,
  Kitty

  • Haay Kitty,
   Bedankt voor je leuke comment! Fijn om te horen dat je gaat uitproberen, zo begint iedereen! Kijk wat voor jou werkt en dan word je er vanzelf veel handiger in.
   Liefs,
   Lotje

 2. Hee Lot,
  Wat een handig filmpje! Ik ga het morgenavond uitproberen, dan zie ik er flitsend uit voor Oud en Nieuw!
  Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *