Waar gebruik je eigenlijk welk make-up product voor?

Er zijn zo ontzettend veel producten op de markt als het gaat om foundation, concealer, camouflage, foundationpoeder en noem maar op! Ik zal ze op een rijtje zetten en uitleg geven over welk product waar voor dient!

tumblr_ng2amr1mCA1syltubo1_1280

Foundation (vloeibaar en poeder)
Foundation komt vaak in vloeibare vorm in een flesje of tube. Het zorgt ervoor dat je gezicht een egale teint krijgt en verdoezelt eventueel wat roodhuiden of andere vlekjes. Sommige foundations zijn in mousse vorm, bijvoorbeeld de Dream Matte Mousse van Maybelline. Foundationpoeder bestaat ook, dat is net iets zwaarder dan een losse poeder en je kunt er wat oneffenheden mee wegwerken of je gezicht mee matteren.

Concealer
Concealer, het woord zegt het al; met concealer verberg je vlekjes op je gezicht of werk je donkere kringen of wallen weg onder je ogen. Concealers komen in sticks, zoals bijvoorbeeld van Essence, maar je hebt ook vloeibare concealers uit een tubetje of zoals de Touche Éclat van YSL, dat uit een klikpennetje komt.

Camouflage
Camouflage heeft dezelfde functie als concealer maar is vaak nog iets heftiger in werking. Hiermee verdoezel je gegarandeerd je vlekjes op je gezicht. Maar het nadeel van camouflage is dat het vaak niet heel natuurlijk overkomt, dus je moet het heel netjes opbrengen en blenden op je huid. Camouflage komt soms ook in groene of oranje tinten, met groen werk je makkelijker roodheden weg en met oranje kun je kringen onder je ogen beter wegwerken.

Losse poeder
Losse poeder is een van mijn favoriete producten, losse poeder komt in een doosje, het stuift vaak enorm en is kleurloos of heel licht van kleur. Je brengt het aan zodat je make-up de rest van de dag beter blijft zitten en het matteert ook nog iets! Het brengt geen kleur aan maar maakt je hele gezicht wel iets egaler.

Contouring (Poeder en Vast)
Contour poeder is een poeder dat veelal donker van kleur is. Je gebruikt het om je  gezicht te “shapen”, en brengt het aan met een speciale kwast die vaak schuin afloopt. Het komt ook wel eens voor dat contourproducten een soort vaste vorm hebben, foundation achtig (maar dan vaster van vorm). Daarmee kun je het product echt preciezer aanbrengen. Contourproducten moeten goed uitgewerkt worden op je gezicht, je moet er ook echt de tijd voor nemen om het netjes te doen maar je kunt er echt fantastische dingen mee bereiken. Zo kun je je gezicht smaller maken of je neus of voorhoofd kleiner laten lijken.

Blush
Blush gebruik je om net iets meer kleur aan je gezicht te geven. Je kunt het aanbrengen op je jukbeenderen of een beetje op je voorhoofd of op je kin. Ik gebruik het altijd om ook een beetje mee te shapen.

Rouge
Het verschil tussen blush en rouge is tegenwoordig heel klein, het is een onderhand verouderde term. Al gebruik je rouge voornamelijk voor je wangen.

Highlighting poeder
Highlighting powder of poeder, gebruik je om delen van je gezicht extra naar voren te laten komen. Bijvoorbeeld boven je jukbeenderen, onder je wenkbrauwen of een beetje op je décolleté. Het heeft altijd een shimmertje en is licht van kleur. Het lijkt op een bronzer maar is niet zo bruin.

Bronzing powder
Bronzing powder is een heel geschikt product om mee te contouren bij een feestje of in de zomer. Het heeft vaak veel shimmers en is bruin van kleur. Je kunt met dit product jezelf een goed “sunkissed skin”  geven. Bronzer breng je vaak aan op je gelaat, maar ook op je decolleté. Ik breng het ook wel eens aan op mijn armen of benen in de zomer, je huid gaat er heel mooi van shimmeren. Ideaal voor een feestje!

Ben ik nog producten vergeten, of heb je nog andere vragen of suggesties? Laat het me weten in de comments!

Liefs,

Lotje

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *