Waarmee breng je foundation aan?

aanbrengen

De kunst van foundation is het zo aanbrengen dat je het eigenlijk niet ziet. Dat je huid er wel goddelijk uitziet maar dat in het midden blijft of je nu wel of geen foundation hebt gebruikt. Maar waarmee kun je foundation aanbrengen? Ik loop een aantal opties na en zet ze op een rijtje.

1. De make-up spons

Met een sponsje kun je gemakkelijk foundation aanbrengen. Het voordeel van een spons is dat je het niet gauw te dik aanbrengt en je kunt het goed uitwerken. Er zit alleen ook een nadeel aan deze manier: een spons zuigt enorm veel product op, vooral als hij nieuw is en voornamelijk bij vloeibare foundation. En dit vind ik echt meer dan zonde!

Bij crème foundations (contouring bijv.) is het wel gemakkelijk om zo’n sponsje te gebruiken omdat deze soort foundation veel dikker is en niet zo gemakkelijk in je spons wordt opgenomen.

What’s hot?
Op dit moment zie je veel van die eivormige slonsjes. Er zijn hele dure (echte) varianten te koop maar bij de drogist en Claire’s kun je ook budget eivormige sponsjes kopen vanaf zo’n €5,-

2. Met je handen

Heel vroeger bracht ik nog wel eens foundation aan met mijn handen. Ik verdeelde het tussen mijn vingers en bracht het aan als een crème.

Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk in alle hoekjes kunt komen (bijvoorbeeld bij je ogen), maar het nadeel is dat het niet hygiënisch is en het is soms lastig om alles heel gelijkmatig aan te brengen. Dit is eigenlijk alleen een noodoplossing als je echt geen andere optie hebt.

3. Met een foundationkwast

Sinds ik van een sponsje ben overgegaan op een foundationkwast wil ik eigenlijk niet meer terug.

Het voordeel van een kwast is dat het heel gemakkelijk werkt en een kwast neemt niet zoveel product op als een sponsje. Het nadeel is dat je soms strepen kunt krijgen, dan is het fijn om nog even met een sponsje de strepen weg te vagen.

Verder zijn er ontzettend veel verschillende foundationkwasten op de markt en werken sommige kwasten fijner dan andere. Let erop dat je er eentje neemt met hele fijne en zachte haartjes, dan heb je het minste kans op strepen.

 

Waarmee breng jij je foundation aan? Of heb je nog andere opties om je foundation mee aan te brengen? Laat het me weten in een de comments!

Liefs,

Lotje

 

 

 

 

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

6 Comments

 1. Ik laat toevallig vandaag op mijn blog weten hoe ik mijn foundation het liefste aanbreng 🙂 en ik kan je vertellen dat ik het helemaal met je eens ben 🙂

  • Ahh ik heb jouw blog ook gelezen! Mooie producten he van Leco? Ik heb er een kwast van, een blush brush. Erg fijn en gaat al heel lang mee!
   Leuk dat we het eens zijn haha! Mooie website trouwens!
   Liefs,
   Lotje

 2. Hey 🙂

  Ik heb zelf 5-delige Kabuki kwasten (gekocht bij best deals, zijn er zo af en toe), maar die zijn echt een aanrader als je echt goede foundation kwasten zou willen

  • Ah! Bedankt voor je tip Marielle! Kabuki staat heel goed bekend! Ik zal ook eens opletten op deals:)
   Liefs,
   Lotje

 3. Na hele fijne reviews over de Zoeva Buffer brush gelezen te hebben, heb ik die aangeschaft om m’n vloeibare foundation aan te brengen. Aanrader!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *