Waarom hebben wij nooit iets om aan te trekken?

kast

Je staat voor je kledingkast ’s ochtends te twijfelen en denkt; ik heb écht niets om aan te trekken. Terwijl er nog twee andere kasten voor je staan! Gevuld met blousen, jasjes, rokken, jurkjes, tops en talloze jeans. Hoe komt dit toch?

Ik denk dat bijna iedere vrouw (vooral ja, met name vrouwen) dit wel kent. Dat je het gevoel hebt dat je echt niets hebt om aan te trekken. Terwijl anderen je vreemd aankijken met “Maar je hebt zoveel kleding!?”. Het gevoel dat er gewoon nog iets bij je kledingcollectie moet, wat je mist op dat moment. De volgende middag duik je de stad in om toch nog iets extra’s aan te schaffen. En de kledingkast wordt maar voller en voller!

Ik heb hier zelf ook last van, dat je gewoon het gevoel hebt dat je niets hebt om aan te trekken. Theoretisch gezien klopt dit niet. Er hangt voldoende in je kast om aan te trekken. Maar waarom denken we dan dat we nooit iets hebben om aan te doen?

Waarom hebben nooit iets om aan te trekken?

Ik denk dat het komt omdat als we iets aanschaffen, we het altijd aanschaffen met het idee
“Oh dat kan ik dan bijvoorbeeld aan naar werk of school, of voor dat feestje!” of
“Met dat topje zou dat zo leuk staan!”
Nu ga je elke dag naar het werk of school, ik weet niet wat je op dit moment doet. Maar als je bijvoorbeeld een jurkje koopt voor een feestje, dan is het echt voor een eenmalige keer. Want je wilt ook niet voor elk feestje in hetzelfde jurkje verschijnen.

En als je veel van die “gelegenheidsitems” koopt en je staat elke dag voor je kast, dan heb je echt wel genoeg om aan te trekken. Maar het probleem is dat je gewoon voor díe dag niet echt iets hebt. Het is eigenlijk meer “Ik heb geen kleding die ik juist vandaag wil aantrekken.” Bijvoorbeeld omdat het koud is of omdat je laarzen, die je graag vandaag aandoet, niet matchen met die broek of wat dan ook.

Wat kunnen we hier tegen doen?
Hoe zorg je dat je elke dag weet wat je aan kunt doen zonder het gevoel dat je niets hebt? Ik denk dat het antwoord hierop is: basis items.
Ik houd ontzeeeeettend veel van goede basis items. Dat zijn kledingstukken die heel gemakkelijk gecombineerd kunnen worden met meerdere kleuren en een model hebben die zowel onder een vestje, jasje en colbertje passen. Klinkt goed toch? 🙂 En zo maak je het jezelf ’s ochtends een stuk makkelijker.

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *