What to wear – 3 kledingsets voor een bruiloft

Voor bepaalde gelegenheden is het altijd weer een uitdaging om je goed te kleden. Wat doe je aan naar een bruiloft bijvoorbeeld? Ik heb een aantal setjes op een rij gezet waarmee perfect gecombineerd kan worden. De belangrijkste regel is dat je de rust in de combinatie houdt, en dan kun je eigenlijk alle kanten op.

De eerste set is heel basic. Met de kleuren zwart en wit kun je nooit fout gaan. Bij de eerste set is gekozen voor een nette pantalon, met een licht uitlopende pijp, een top met gouden accenten, en een witte blazer. Ik vind het persoonlijk mooi om dan helemaal in zwart wit te blijven, maar een kleurig accent is altijd toe te voegen. De top is in dit geval heel donkerbruin, maar omdat de rest zo rustig gecombineerd is, is die kleur niet storend. De pantalon is geweldig, maar deze moet wel gecombineerd worden met een aansluitende top, anders blijft het geheel niet pittig genoeg.

 

 

bruidskleding 2

 

De top is van Michael Kors, de blazer is van Elisabeth James, de pantalon van Malene Birger en de pumps van Louboutin.

De tweede set is met iets meer kleur. Ik houd wel van kleur, maar dan op een rustige manier gebracht. De combinatie met antraciet en zilver maakt het net iets meer glamour en goed geschikt voor een bruiloft. Deze oranje kleur is behoorlijk fel maar als je het rustig combineert, en de kleur laat terugkomen (bijvoorbeeld in accessoires of schoenen) is het goed te combineren. Doordat de top iets wijder valt, is de rok juist mooi aangesloten om het niet te “lomp”  te maken.

bruidskleding 3

De top is van Mango, de blazer van LK Bennett, de heels van Olivia + Alice, en de rok van People Tree, het horloge van Marc Jocobs.

De laatste set zijn de kleuren die je nu veel ziet, die echt in de mode zijn en een van mijn meest favoriete tinten namelijk poedertinten. Heel erg zoet, maar oh zo fijn!

bruiloft set 1

Met poedertinten kun je alle kanten op, je kunt het heel “sweet” maken zoals ik in bovenstaande set heb gedaan, maar je kunt het ook wat stoerder maken door het bijvoorbeeld met een leren of suede jack te combineren of mooie korte laarsjes. Een spijkerjasje gaat trouwens ook erg goed samen met deze kleuren, daarmee maak je het net iets sportiever.

Het jack is van Topshop, de high heels van Yves Saint Laurent, het horloge van Michael Kors, het jurkje van Coast Stores en de klutch van Forever New.

 

 

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *