What to wear for fall 2014

Het leuke van nieuwe collecties is dat je er altijd een paar uitspringende trends kunt uithalen. Sommige trends waren al eerdere jaren ook in de mode maar worden nu pas door het grotere publiek ontvangen. In deze post zal ik er vier benoemen die je nu overal terugziet in het modebeeld.

najaarstrends 2014

1. (Imitatie) leren accenten

We kennen allemaal al de leatherlook leggings van voorgaande jaren, maar nu zie je leren accenten ook in meer soorten kledingstukken terugkomen. Zoals in rokken, jasjes die half tricot zijn en half imitatieleer, jurken en tops. Het voordeel van imitatieleer is dat het soepeler is dan de meeste soorten leder en het is een stuk betaalbaarder. Voor echt leder betaal je vaak wel meer dan 100 euro voor een kledingstuk, terwijl een imitatieleren item vaak een paar tientjes kost.

2. Oversized

Truien, jassen of vesten.. Je ziet veel oversized items dit najaar, het mag allemaal ruim vallen maar moet  wel gecombineerd met andere items die juist het silhouet benadrukken. Wanneer je een oversized vest koopt, is het leuk om deze juist met een skinnyjeans te combineren, zodat het geheel niet te lomp wordt.

3. Pièd de Poule

Het pièd de poule ruitje zie je dit najaar overal verschijnen! Geweldig! Oorspronkelijk werd dit klassieke ruitje in zwart en wit wol geweven, dat vind ik overigens ook de mooiste combinatie, maar dit najaar zie je deze in veel verschillende kleuren en materialen terugkomen. Het ideale van de zwart-wit combinatie is dat je er heel goed een rode blazer bij kunt dragen, je hoeft het geheel absoluut niet zwart-wit te houden.

4. Fluffy

Ultieme zachte donsachtige stoffen zie je heel veel dit najaar. Het voelt heerlijk en zacht aan en prikt helemaal niet. Vaak wordt het gemaakt van polyester of acryl. Mijn voorkeur gaat uit naar zachte kleuren als ecru, zand of zalmroze. De gilets die je vaak nu ziet, kun je heel goed over een blazertje, vest of jack dragen en het als extra laagje combineren met de rest van de outfit. Ideaal en het geeft een heel zacht en lief effect aan bijvoorbeeld een leatherlook legging of kokerrokje.

Ik hoop dat je de post leuk vond om te lezen en laat gerust een reactie achter!

Liefs,

Lotje

 

 

lotje

Ik schrijf wekelijks blogs en maak video's over beauty, huidverzorging en make-up!

One Comment

  1. Inderdaad herkenbare trends. Ik vind oversized sweaters of warme truien op een strakke broek erg leuk. Ik moet nog een leuk setje shoppen deze herfst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *